Hidratarea este esențială în orice perioadă a anului, dar mai ales în sezonul cald. Mulți oameni se trezesc chiar și noaptea pentru a bea apă și preferă să o aibă la îndemână. Uneori, acest lucru poate fi greșit. De ce să nu dormi cu un pahar de apă lângă pat și cu ce îl poți înlocui.
Dacă te trezești frecvent noaptea pentru a bea apă, cu siguranță preferi să o ai la îndemână. A merge până la bucătărie pentru a bea câteva guri de apă poate fi peste mână și îți poate compromite somnul. Din acest motiv, mulți oameni aleg să pună încă de seara un pahar cu apă pe noptieră sau lângă pat și să-l aibă aproape atunci când se trezesc însetați.
Nu este bine să faci acest lucru, iar motivele sunt cât se poate de logice. În primul rând, dacă pui un pahar cu apă aproape de pat, se poate întâmpla să îl lovești în somn. Acesta se va vărsa și poate chiar să se spargă, dacă pică de pe noptieră. Astfel de incidente îți vor compromite somnul și de aceea este mai bine să evităm să ținem paharul cu apă lângă pat.
Un alt motiv pentru care paharul cu apă nu are ce să caute în dormitor are legătură cu microbii. În contact cu aerul, apa poate fi contaminată cu microbi sau bacterii. Praful și impuritățile pe care nici măcar nu le vedem ajung în paharul cu apă și le vom înghiți fără să ne dăm seama. Cu cât stă mai multe ore pe noptieră, cu atât cresc șansele ca apa să se contamineze.
Citește și: A lăsat un pahar cu apă pe noptieră, peste noapte. Ce a descoperit dimineață a înfricoșat-o
În loc de pahar, poți alege să pui aproape de pat o sticlă cu apă. În acest fel, eviți atât incidentele nedorite, cât și contaminarea apei. Asigură-te că pui apă proaspătă în sticlă în fiecare seară și că speli bine sticla înainte de a o umple.
Când temperaturile sunt ridicate, oamenii apelează la diferite metode pentru a se răcori. Mulți obișnuiesc să bea apă rece, de la frigider, pentru că le oferă senzația de răcoare instantaneu. Chiar dacă ne ajută pe moment să ne răcorim, apa rece nu este o idee bună pe timp de caniculă.
Citește și: Lasă un pahar cu apă în fața ușii, înainte de a pleca la muncă. O să faci mereu așa, după ce afli asta
Experții spun că, atunci când bem lichide foarte reci, iar afară este foarte cald, corpul nostru consumă mai multă energie pentru a regla temperatura. Diferența de temperatură dintre apă și mediul înconjurător forțează organismul să încălzească apa. Așadar, cel mai bine este ca, pe timp de caniculă, să ne hidratăm cu apă la temperatura camerei și cu ceaiuri călduțe.
Contrar aparențelor, lichidele care nu sunt reci ne ajută mai mult să ne răcorim decât cele care au temperaturi scăzute. Este valabil și pentru dușurile cu apă rece: acestea nu sunt potrivite pe timp de caniculă, pentru că au efect doar temporar.