Ani Crețu, actrița care a interpretat-o, ani la rând, pe amuzanta Urinela, în ”Vacanța Mare”, le duce dorul foștilor colegi de scenă și tare și-ar dori, spune ea, în interviul exclusiv pentru Ego.ro, să mai filmeze alături de Radu Pietreanu și de Mugur Mihăescu: ”Măcar un episod aniversar să facem. Ar fi interesant cum ar arăta personajele noastre, peste timp”.
Ani este fericită că fiul ei, Adan (9 ani) care dezvoltase afecțiuni grave în urma unor vaccinuri administrate în primele luni de viață, dar și la vârsta de un an, se simte acum foarte bine. Totuși, Ani ține mereu în geantă, preventiv, și adrenalină injectabilă, în caz că viața micuțului ar fi în pericol.
Actrița Ani Crețu a făcut tot ce este omenește posibil ca fiul ei, Adan, care a avut de suferit, în urma unor reacții apărute după administrarea vaccinurilor, să poată duce o viață normală.
”Fiul meu este bine, sănătos. Dacă până la vârsta de 3 ani și jumătate putea mânca 7 alimente, apoi 9, acum au ajuns să fie excluse din meniu doar lactatele și derivatele lui. Adan mănâncă sănătos, gătit de mine. El nu are o intoleranță la lactoza și atât, intoleranța dă balonare, deranjează intestinele, ai o imunitate scăzută, dureri de cap, etc.
El are alergie la lapte, îi poate pune viața în pericol. În timp, l-am adus însă în zona produselor pe care le poate consuma, chiar dacă pe etichetă scrie ”urme de lapte”, adică dacă au fost ambalate într-o unitate în care sunt ambalate și produse pe bază de lapte, nuci, etc. Sunt însă și fabrici unde se fac exclusiv pentru alergici și nu există nicio formă de contaminare. Fiul meu a trecut prin mai multe șocuri anafilactice.
Când se întâmplă ceva intervin, până ajungem la spital. Eu țin mereu, în geantă un flacon de calciu gluconic și o sticluță de picături antihistaminice, sunt cele mai bune, sunt absorbite imediat de organism. Dar, am și pentru reacțiile severe, adrenalină injectabilă. Am folosit-o de câteva ori, dar am reușit să îl echilibrez si fără si am fugit repede la spital. Nu am probleme cu el, e sănătos, face sport, desen, pian, este în continuă mișcare, e un copil empatic. Recent, am fost împreună într-o vacanță, în Zanzibar, unde ne-am simțit bine cu toții”, ne-a mai declarat Ani Crețu, în exclusivitate pentru Ego.ro
Actrița este intrigată de situația din pandemie: ”Nu sunt de acord cu scindarea populației între cei care-și fac un vaccin și cei care nu vor, fiecare categorie cu motivele și convingerile ei. Din păcate, societatea s-a scindat în pro și antivaccin, se blamează unii pe alții. Pentru propriul corp trebuie să alegem cu inima și cu mintea, nu ar trebui să ne intereseze ce face vecinul. Dacă vecinul face cancer, îl cerți că de ce a muncit prea mult, de ce a mâncat ce nu avea voie, de ce nu și-a luat precauții? Sau dacă vecinul este fericit, te iei de el de ce e fericit pentru că tu nu ești? De ce nu avem empatie pentru toate bolile? Covid-19 este un virus, până la urmă tot îl iei, indiferent că ești vaccinat sau nu. Fiecare își asumă fiecare decizie pe care o ia și trebuie să o ia asumat și informat”.
Ani Crețu le duce dorul foștilor colegi de scenă și de televiziune, Axinte, Mugur Mihăescu și Mirela Stoian, dar și lui Radu Pietreanu, actorul care a recunoscut că s-a luptat cu o boală gravă, cancer pulmonar.
”Nu vorbesc în numele lui Radu, suntem prieteni. Pot spune doar că am știut de la început de problemele lui de sănătate, de când fusese diagnosticat. Am fost alături de el atât cât ne-a lăsat, este un luptător și am știut cu toții că o să fie bine, l-am încurajat. Cu Mirela n-am mai jucat, fiica ei este angajata Teatrului Ion Creangă, unde sunt și eu, am jucat cândva amândouă în aceeași piesă”, ne-a mai mărturisit Ani Crețu, pentru Ego.ro
Actrița are agenda de lucru plină. Joacă la Teatrul Ion Creangă, din București și prezintă emisiunea “Conectat cu Ani Crețu”, la postul de televiziune A7 TV. A rămas însă cu nostalgia filmărilor alături de foștii colegi din grupul umoristic ”Vacanța Mare”.
”Ar fi frumos să facem măcar un episod aniversar. Trebuie însă mai întâi să fie de acord Radu și Mugur, ei dețin acest brand. Aș fi tare curioasă cum ar arăta personajele noastre, la altă etapă de vârstă. Eu am jucat alături de ei în perioada 2006-2011 cu o pauză de trei ani, apoi am revenit, până la ultimele filmări”, ni s-a mai confesat Ani Crețu, pentru Ego.ro
Ani Crețu este mulțumită de povestea ei de dragoste, ajunsă la 14 ani. Este de părere că, într-un cuplu, e mai bine să taci, în momentele de tensiune, ca de-abia apoi, după ce se mai liniștesc lucrurile, să stai de vorbă, la masă, în liniște.
”Eu și Marcel împlinim 14 ani de relație, pe 1 iunie. La noi nu este vorba despre vreun secret anume, nu ne-am certat niciodată și asta pentru că nu vorbim până nu ni se liniștesc ambasadele. Discutăm, apoi, în liniște, putem avea și divergențe și opinii diferite. Însă, nu avem voie să vorbim urât, să țipăm sau să nu ne respectăm. Nu sunt adepta jignirilor, asta nu există între noi. Atunci când am ales să trăiesc cu acest om, m-am gândit așa: ”Ce m-a atras, idealul meu de bărbat, un șablon din mintea mea sau el și calitățile lui? Îl cunosc foarte bine. Știu, după cum respiră când intră pe ușă, dacă a avut o zi rea sau bună. În plus, nu trebuie să-ți neglijezi bărbatul, altfel nu reacționează bine. Trebuie să-ți ofere și să îi oferi liniște. Pot să mă războiesc dincolo de ușa casei cu cine vreau, dar cu el nu. El mă ajută mereu, mă încurajează. Dacă-l văd supărat îi dau spațiu, nu mă duc peste el să-l bat la cap. Pot spune că îl cunosc mai bine decât mă cunosc pe mine”.
Ani Crețu a venit în ajutorul celor mici, al copiilor care suferă de diverse alergii. Ea a lansat, anul trecut, cartea ”Sunt unic într-o lume diversă”, în care micuții se regăsesc, își înțeleg mai bine problemele de sănătate.
”Am scris-o destul de repede. Am îmbrăcat fiecare alergie în câte o poveste, astfel încât copilul să înțeleagă de ce are anumite restricții, de ce nu are voie să consume anumite alimente. Asta este în prima parte, iar în a doua am concentrat sfaturi si ponturi pentru părinții copiilor cu alergii, cum să abordeze situația când în viața lor apare copilul alergic.
La lansarea cărții au venit persoane publice, senatori, deputați, miniștri, dar și actrița Carmen Tănase. Și mai am un proiect drag, care a prins viață, tot în Decembrie anul trecut, spectacolul ”Glasul Copilăriei”, de la Teatrul Ion Creangă, care tratează validarea copilului la bullying, regia și scenariul fiind semnate de mine. Știm cu toții ce însemnă bullying, dar noi, ca părinți, nu prea știm ce să facem, cum să reacționăm. Lansarea cărții a fost pe 21 Decembrie la Biblioteca Națională, iar premiera oficială a spectacolului pe 22 Decembrie la Sala mică a Teatrului ”Ion Creangă”, unde se joacă în continuare”.
Ani Crețu îl laudă pe managerul Teatrului ”Ion Creangă”, nimeni altul decât Cove, vedeta Prima TV.
”El este ok, este un manager înțelept. A primit acest post la debutul pandemiei, în ianuarie 2020, a avut un mandat greu, cu multe restricții. Dar, am găsit soluții, ne-a ascultat, am venit și noi cu propuneri și cu idei, ne-am mutat și în zona online, am supraviețuit. Două veri am jucat fără pauză, ca să avem activitate, concedii nu ne-am prea luat vara, ne-am luat liber iarna. Acum jucăm cu sala aproape plină”.
Înainte de ridicarea cortinei, Ani Crețu și ceilalți actori stau de vorbă cu părinții aflați în sală, pentru a le prezenta beneficiile acestor spectacole de teatru destinate celor mici.
”Mergem să vorbim cu părinții, le explicăm de ce este important să vină la teatru. Copilul nu decide mai nimic. De fapt, părintele este targetul nostru, el alege la ce teatru merge cu copilul și la ce spectacol. Noi avem spectacole pe categorii de vârstă, pe nivelul lor de înțelegere. Un bilet în weekend costă 30 de lei. Părinții, când vin la teatru, se cam uită la bani, uite ce vremuri trăim… Una e să investești în meditații la engleză, alta e să-l aduci la teatru. Dar, le spunem mereu că este foarte important teatrul. Jucăm, dar și educăm părinții.
Teatrul dezvoltă imaginația copilului. Le mai spunem părinților să fie partenerii copiilor, să interacționeze cu cei mici, să le explice, să le răspundă la întrebări, chiar și în timpul spectacolului, apoi, în drum, spre casă. Lăsați-l pe copil să debordeze! Teatrul ”Ion Creangă” a crescut generații întregi. Părinții, cândva copii, își aduc acum și ei copiii. Avem și bunici care-și aduc aici nepoții, dar care și ei, cândva, au fost spectatori, în lumea fascinantă a teatrului…”.