Supele reprezintă o opțiune nutritivă excelentă. Ele oferă o modalitate remarcabilă de a include mai multe legume în dietă, inclusiv cele pe care le evităm adesea sau care pot să nu fie la fel de apetisante în alte preparate culinare. De asemenea, supele au avantajul de a avea un conținut caloric redus, datorită predominanței lichidelor, ceea ce le face ideale pentru a oferi senzația de sațietate fără teama de creștere în greutate.
Supe cremă delicioase care se fac în 30 de minute
Pe lista de motive care te-ar putea convinge să incluzi supele în alimentația ta regulat, nu putem uita nici aspectul preparării acestora, care este simplu și rapid. Indiferent de nivelul tău de experiență în bucătărie, obținerea unei supe gustoase este un obiectiv ușor de atins.
În general, pregătirea unei supe-cremă nu necesită mult timp sau efort din partea ta. Să faci acest preparat delicios implică doar o scurtă vizită la piață pentru legume și verdețuri proaspete și să ai câteva ingrediente-cheie cum ar fi sare și piper, precum și un mixer sau blender bun. Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a obține o supă-cremă delicioasă:
- Este important să alegi legume și verdețuri proaspete, astfel încât să te poți bucura de toate proprietățile lor nutriționale.
- La pregătirea cremei, poți folosi un stoc de legume (supă clară, concentrată sau apa în care au fiert legumele care urmează să fie pasate și mixate) pentru a adăuga mai multă savoare.
- Poți adăuga crutoane sau semințe pentru a spori gustul și consistența supei tale.
- Pentru o textură fină și cremoasă, poți adăuga una sau două linguri de unt.
- Nu uita să adaugi condimente! Pe lângă sare și piper, poți utiliza busuioc, cimbru, rozmarin sau alte ierburi aromatice pentru a obține o varietate de arome bogate.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Idei de supe rapide. Supă cremă de legume coapte
Ingrediente
- 1 dovlecel
- 2 ardei kapia
- 2 cartofi
- 1 ceapă roșie
- 1 felie groasă țelină
- 1 păstârnac
- 1 pătrunjel
- 3 morcovi
- 5 roșii coapte
- 2 cepe galbene
- 4 căței usturoi
- ulei de măsline
- cimbru uscat, busuioc verde
- sare, piper negru proaspăt măcinat
Preparare:
- legumele se spală și se curăță de coajă. Pentru a se coace rapid, le poți tăia în felii groase.
- cuptorul se setează la 200 de grade.
- pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se distribuie uniform toate legumele, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se condimentează cu sare, piper și ierburi aromatice.
- se dă tava la cuptor până toate legumele se înmoaie.
- după ce s-au copt legumele, se scot din tavă și se pun într-o oală cu puțină apă, în funcție de cât de groasă doriți să fie supa.
- se lasă mai fiarbă 5 minute la foc mic, apoi, cu blenderul vertical se pasează legumele bine.
- se închide focul și se adaugă busuioc verde și dacă vă place mai picant, puteți adăuga câțiva fulgi de ardei chili.
Supă cremă de ciuperci
Ingrediente
- 500-600 de grame de ciuperci
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 1 cartof
- 1 morcov
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 150 de mililitri de smântână
- 1 legătură de pătrunjel
- sare și piper
Preparare:
- Se călesc ciupercile, ceapa și usturoiul și se fierb legumele într-un vas cu puțină apă, cu un praf de sare.
- se adaugă apoi ciupercile, pătrunjelul, ceapa și usturoiul în supă și se lasă la fiert câteva minute.
- se adaugă unt și de smântână și se pasează cu un blender vertical, până se obține un piure.
Vezi și Cea mai bună supă cremă de roșii după o rețetă secretă. Ingredientul pe care să-l adaugi la final pentru un plus de savoare
Supă cremă de praz cu cartofi
- 3 fire de praz
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 500 mililitri apă sau supă de legume
- 100 mililitri lapte
- sare si piper
- ulei de măsline
Preparare:
- într-o oală se încinge o lingură de ulei. Se călesc prazul, cartofii si ceapa, toate tocate mărunt. Se condimentează cu sare și piper și se fierbe timp de aproximativ 10 minute, amestecând din când în când.
- se toarnă apa pentru crema de praz și cartofi. Se aduce la fierbere și se gătește totul încă 10 minute.
- se adaugă laptele și se pasează legumele cu un blender vertical. Dacă supa este prea groasă, se mai adaugă puțin lichid. La final, se asezonează cu sare și piper.
Vezi și Secretul celor mai fine și gustoase găluște. Fă asta când le pui la fiert, în supă. Așa nu se vor sfărâma niciodată
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!