3 plante cățărătoare superbe pe care să le plantezi în grădină. Toți vecinii te vor invidia

Aceste plante conferă grădinii tale un farmec aparte
3 plante cățărătoare superbe pe care să le plantezi în grădină. Toți vecinii te vor invidia

Plantele cățărătoare dau un farmec aparte oricărei grădini. Cu ajutorul lor poți ascunde gardurile vechi și zidurile reci ale caselor, dar poți și înfrumuseța priveliștea, mai ales că florile acestor specii sunt foarte viu colorate. În cele ce urmează o să îți prezentăm 3 specii de plante cățărătoare superbe, care au un ritm rapid de creștere, astfel încât să nu aștepți foarte mult pentru rezultatele dorite.

Cele mai frumoase 3 plante cățărătoare

Una dintre plantele cățărătoare cu un mare succes în rândul pasionaților este caprifoiul. Caprifoiul din specia Lonicera sempervirens este un arbust cățărător care, atunci când înflorește, de la jumătatea lunii iunie și până în septembrie, îți poate parfuma toată grădina. În funcție de specie, poate avea flori albe, roz, portocalii sau purpurii. Una dintre speciile de caprifoi care are o creștere rapidă de până la 3 – 4 metri pe sezon este Lonicera sempervirens. Pe lângă avantajul unei creșteri rapide, acesta are flori roșiatice, frumos parfumate. La maturitate atinge până la 8 metri înălțime. Nu este greu de îngrijit, însă este bine să îl plantezi în locuri care se află în bătaia directă a soarelui sau în zonele semiumbrite. În ceea ce privește solul în care urmează să fie plantate semințele sau butații, acesta trebuie s făie bine drenat.

Clematis terniflora este o plantă cu flori delicate, albe, cu ramuri care se cațără până la o înălțime de 9 metri. În primul an de la plantare crește până la o înălțime de 1 – 2 metri înca din primul sezon de creștere, fiind o plantă perenă. Florile ei au o aromă puternică și înfloresc de la sfârșitul lunii august și până în octombrie. Are nevoie să fie udată regulat, iar solul unde urmează să o sădești să fie bine drenat. Este nevoie de o fertilizare fie toamna, fie primăvara.

Planta la care nu te așteptai să îți înfrumusețeze grădina

Hameiul sau, după denumirea științifică, Humulus lupus, este o plantă cățărătoare a cărei înălțime poate ajunge până la 5 – 6 metri înălțime. Hameiul este folosit mai ales la fabricarea berii, însă poate fi și o plantă decorativă ideală pentru grădinile de diferite dimensiuni. Îl poți planta lângă un zid sau lângă un gard, la o distanță de aproximativ 40 centimetri de acestea. Această plantă crește aproximativ 30 de centimetri pe zi. Florile sale gălbui au un miros puternic, iar perioada de înflorire este iunie – august. Frumusețea sa decorativa este dată și de frunzele mari, de un verde intens. Semințele sale se plantează în plin soare. Este o planăa rezistentă la secetă. Iar dacă vrei să încerci să prepari bere artizanală, acum ai și cea mai bună sursă de hamei, direct în grădina ta.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *