Disponibilă pe tot parcursul anului pe piață, lămâia este un citric esențial în bucătăria, atât pentru diferite preparate, cât și pentru a aroma anumite dulciuri. Dacă preferi ceva răcoritor, categoric vei folosi lămâia pentru a prepara o limonadă rece, perfectă pentru zilele caniculare.
Cum să scoți mai mult suc dintr-o lămâie, folosind câteva metode simple, la îndemână în bucătărie:
Dacă aveți lămâi în plus, una dintre cele mai bune modalități de a profita de ele este să le stoarceți. Păstrați sucul pentru a-l încorpora în diferite sosuri și creme tartinabile, cum ar fi hummus sau guacamole. De asemenea, sucul de lămâie poate fi înghețat în tăvile pentru gheață și puteți adăuga ulterior cuburile în băuturile răcoritoare.
Pe lângă faptul că o puteți răzui și păstra într-un borcan de sticlă cu o închidere etanșă în frigider, puteți decoji o lămâie și puteți depozita întreaga coajă în congelator. Astfel, atunci când o dezghețați, acesta își va menține toate proprietățile în ceea ce privește aroma. Cel mai bun mod de a o păstra este într-o pungă cu o închidere etanșă, care este bine sigilată și fără aer în interior.
Știați că puteți confia coaja de lămâie? Trebuie doar să tăiați coaja în fâșii subțiri, să le fierbeți cu apă timp de două minute. Apoi strecurați apa și să repetați procesul de cel puțin câteva ori mai mult. Apoi pregătiți un sirop încălzind apa și zahărul în părți egale și puneți apoi coaja de lămâie pentru 30 de minute la foc mediu, scrie lecturas.com.
Primul lucru pe care ar trebui să-l știți este că lămâia nu se usucă. Este indicat să acoperiți partea tăiată, astfel va rămâne proaspătă pentru mai mult timp. O altă modalitate foarte bună de a păstra de lămâile începute este să le tăiați în felii și să le înghețați.
Acum nu veți mai arunca resturile de lămâie, fie coaja, fie fructul acestora. Există o mulțime de modalități pentru a le putea folosi!