4 flori care înfloresc tot anul. Trebuie să le ai în curtea ta, vei avea o grădină spectaculoasă

Înfrumusețază-ți grădina cu aceste plante absolut superbe.
4 flori care înfloresc tot anul. Trebuie să le ai în curtea ta, vei avea o grădină spectaculoasă

Grădinile sunt locuri magice în care natura prinde viață și ne înconjoară cu frumusețea ei. O grădină înflorită pe tot parcursul anului este un vis pentru mulți grădinari. Cu o selecție potrivită de flori, poți crea un colț de rai în propria ta curte. De aceea, venim în sprijinul tău și îți oferim 4 idei de flori care înfloresc tot anul. Iată cum te poți bucura de o grădină plină de culoare în fiecare sezon.

4 flori care înfloresc tot anul

Trandafirii

Trandafiri
Trandafiri

Trandafirii sunt printre cele mai iubite flori de grădină și nu este de mirare acest lucru. Aceste flori frumoase și elegante sunt disponibile într-o varietate largă de forme și culori, inclusiv alb, roz, galben, portocaliu, roșu, purpuriu, mov și albastru.

Trandafirii sunt folosți adesea pentru a exprima iubirea și admirația, oferind un simbol al frumuseții și bogăției. Trandafirii roșii simbolizează dragostea și pasiunea, în timp ce trandafirii albi sunt folosiți pentru a exprima puritatea și curățenia.

Mai multe detalii despre trandafiri și semnificația lor, găsești în articolul ”Ce semnificație au de fapt trandafirii, în funcție de culoarea lor. Mesajul special pe care îl ascund”

Lantana

Lantana
Lantana

Acest arbust tropical veșnic verde produce flori albe, galbene, portocalii, roz și roșii. Lantana se dezvoltă bine în climate calde și iubește solul bine drenat. Acest arbust se folosește adesea în peisagistică, fiind excelent și pentru decorarea grădinii tale.

Plant este adesea folosită pentru a crea margini, garduri vii sau pentru umplerea spațiilor libere. Poți folosi acest arbust și ca plantă izolatoare și pentru a crea umbră sau pentru a proteja alte plante de soare și vânt.

Este o specie foarte apreciată de către fluturi și atrage ca un magnet păsările insectivore precum ciocârlia sau vrăbiile.

Floarea de hârtie

Floarea de hârtie
Floarea de hârtie

Cunoscută științific sub denumirea de Bougainvillea glabra, floarea de hârtie este un adevărat specatacol de culoare. Florile de culoare liliac-roz sunt prezente în permanență pe tulpină și se deschid pe tot parcursul anului, oferind astfel o imagine deosebită.

Floarea de hârtie poate fi plantată în spalier, în containere sau ca o acoperire a solului. În general, este o plantă care nu are nevoie de prea multă îngrijire. Este rezistentă la secetă, boli și dăunători și se adaptează ușor în mediile uscate. De asemenea, rezistă și la temperaturi scăzute de până la 10 grade Celsius.

Trandafirul deșertului

Trandafirul deșertului
Trandafirul deșertului

Este o specie extrem de îndrăgită de către grădinari pentru florile sale superbe. Poate fi cultivat atât în interior, cât și în exterior, în ghivece de plastic, pentru a te bucura de frumusețea florilor sale pe tot parcursul anului.

Citește și: Cu ce trebuie să stropești trandafirii după ce înfloresc. Așa vor avea flori spectaculoase în fiecare an

Florile sale colorate și frunzele bogate oferă un contrast splendid. Florile sunt de obicei de un roz deschis sau purpuriu, în timp ce frunzele sunt de obiceide un verde intens. De regulă, plantele sunt compacte și se înmulțesc foarte ușor prin butași.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.1 74 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *