4 flori pe care să le plantezi toamna în grădină. Vor înflori spectaculos la primăvară

Unele plante rezistă cu succes în sezonul rece
4 flori pe care să le plantezi toamna în grădină. Vor înflori spectaculos la primăvară

Dacă stați la curte și aveți o grădină în care vreți să creșteți tot felul de soiuri de plante, iată 4 flori pe care este musai să le plantați toamna. Vor rezista în sezonul de iarnă, iar la primăvară vor înflori spectaculos. Iată care sunt acestea!

Florile pe care să le plantezi toamna în grădină

Toamna este sezonul ideal să plantați tot felul de bulbi care vor înflori primăvara viitoare. Pentru a avea o plină de culoare și parfum tot anul, există câteva plante pe care le puteți cultiva la început de toamnă, mai exact în lunile octombrie-noiembrie. Vremea ține cu noi, iar temperaturile sunt acceptabile pentru această perioadă a anului.

Așadar, dacă v-ați gândit să vă reorganizați grădina, penultima lună a anului este perfectă pentru a face acest lucru. Puteți planta o mulțime de flori toamna, pentru ca în primăvară să înflorească. Aceste flori rezistă chiar și la temperaturile scăzute, așa că este musai să le aveți în grădină. Iată ce vă propunem astăzi:

Citește și: 5 plante de interior care înfloresc pe tot parcursul anului. Sunt ușor de întreținut, trebuie să le ai în casă

Margareta africană

Această plantă înrudită cu margareta obișnuită înflorește pe vreme rece și vine într-o gamă largă de culori. Majoritatea soiurilor au petale plate, însă unele au flori semi-duble cu volane sau petale canelate în formă de lingurițe. Timpul de înflorire este primăvara târziu, așa că trebuie plantată toamna.

Crizanteme

Există zeci de soiuri de crizanteme, într-o varietate mare de culori, albe, galbene, roșii, portocalii, până la grena și mov. În plus, sunt specii de crizanteme cu mai multe flori pe o singură tulpină sau cu flori mari, singulare. Aceste flori sunt ideale de plantat toamna, dar pot fi puse în grădină și primăvara, în luna aprilie. Parfumul lor îmbie orice grădină!

Citește și: Cel mai bun îngrășământ natural pentru a accelera înflorirea plantelor. Vor crește mari și frumoase, ai nevoie de câteva ingrediente banale

Aster

Frumoase flori de aster albastre sunt preferatele tuturor. Acestea sunt t înrudite cu margaretele și seamănă destul de mult cu margaretele, deosebindu-se doar prin culoarea lor. Plantele de aster pot fi cultivate în luna septembrie în grădină, în locuri bine luminate. Florile se înmulțesc destul de rapid, însă este musai să țineți în frâu rădăcinile.

Panseluțe

Panselulețe sunt cunoscute drept flori de primăvară sau de vară,  dar pot fi plantate și toamna, pentru că rezistă cu brio până când cade bruma. Puteți cumpăra panseluțele deja înflorite la ghiveci și mai apoi să le plantați la începutul toamnei în grădină.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *