4 greșeli pe care să le eviți când îți exfoliezi pielea. Îți pot afecta tenul mai mult decât crezi

Iată cele mai comune greșeli pe care trebuie să le eviți în procesul de exfoliere.
4 greșeli pe care să le eviți când îți exfoliezi pielea. Îți pot afecta tenul mai mult decât crezi

Greșeli pe care să le eviți când îți exfoliezi pielea, ca să eviți iritațiile și alte afecțiuninale pielii. Exfolierea este un pas esențial pentru a avea o piele frumoasă, catifelată și cu aspect neted. Este un proces care implică îndepărtarea acumulării de celule moarte de pe suprafața pielii, care înfundă porii și duc la un aspect tern.

Obișnuiești să te exfoliezi la întâmplare? Exfolierea într-un mod greșit poate să iți provoace multe probleme. Citește în continuare pentru a afla unele dintre cele mai frecvente greșeli de exfoliere pe care le poți face și corectează-le data viitoare. Îți pot afecta tenul mai mult decât crezi.

4 greșeli pe care să le eviți când îți exfoliezi pielea

1. Exfolierea prea aspră

Deși exfolierea este un pas de îngrijire esențial pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii, trebuie să realizezi acest proces cu grijă. Nu este recomandat să fii extrem de dură cu pielea în timp ce faci acest lucru. Dacă efectuezi o exfoliere prea aspră, faci mai mult rău decât bine. Exfolierea prea dură a pielii poate rupe vasele de sânge și poate provoca inflamații. Folosește mișcări ușoare și să aplică doar o presiune ușoară.

2. Exfoliere fara apă

Pielea trebuie să fie puțin umedă înainte de a începe procesul de exfoliere. Nu utiliza niciodată un scrub, direct din tub pe pielea uscată. Apa ajută la lubrifierea pielii și facilitează un masaj blând. De asemenea, spălarea uscată poate crea prea multă frecare și, prin urmare, poate dăuna pielii. Așa că înainte de a începe exfolierea, clătește întotdeauna fața cu apă călduță.

3. Nu îți cureți pielea înainte

Exfolierea este un procedeu care se realizează doar pe pielea curată. Este foarte important să îndepărtezi celulele moarte de pe piele numai atunci când  ai tenul curat, fără orice fel de impurități sau machia. Exfolierea pielii necurate poate bloca porii în loc să-i curețe. De asemenea, murdăria de pe piele pot împiedica scrub-ul să-și facă treaba complet.

4. Nu folosești o cremă hidratantă

Chiar dacă ai exfoliat complet pielea, treaba ta nu este complet terminată după acest proces. La final este recomandat să aplici o cremă hidratantă, în caz contrar pielea va deveni uscată. Este necesar să previi apariția pielii uscate aplicând o cremă hidratantă care este potrivită tipului tău de piele după exfoliere. Acest lucru va atenua umezeala în piele și va contribui pentru un aspect moale și suplu. În plus, o cremă hrănitoare poate preveni eventuale iritații și apariția punctelor roșii.

Citește și despre masca cu miere și lămâie. Soluția simplă și eficientă care te scapă de punctele negre. Cât timp se lasă pe față

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *