4 plante pentru birou. Sunt perfecte pentru a-ți decora locul în care lucrezi, ce avantaje au

Te ajută să fii mai productiv la locul de muncă

Scris de: Daoud Andra

01 Nov. 2023

4 plante pentru birou. Sunt perfecte pentru a-ți decora locul în care lucrezi, ce avantaje au

Plantele în ghiveci pot fi așezate oriunde în casă, pentru a înfrumuseța spațiul și a purifica aerul. Multe flori în ghiveci ne dau o stare de bine, de aceea se spune că ar trebui să fim înconjurați de ele atât acasă, cât și în spațiul în care lucrăm. Iată câteva exemple de plante pentru birou, care dau viață spațiului și cresc productivitatea.

Plante pentru birou care te ajută să fii mai productiv

Atunci când vine vorba despre decorarea unui spațiu, plantele nu ar trebui să lipsească. Indiferent că vorbim despre locuință sau spațiul de lucru, există multe plante potrivite pentru a decora diferite încăperi. Iată ce flori în ghiveci să alegi pentru birou, pentru a fi mai productiv și a avea noroc la serviciu!

Crinul păcii

O plantă frumoasă, ușor de îngrijit și care purifică aerul din încăpere, asigurând un aport de oxigen în spațiul în care lucrezi. Are nevoie de temperaturi constante, fiind ideală pentru interior. Așază ghiveciul într-un loc cu umbră, ferit de razele directe ale soarelui. Asigură-te că este udată la fiecare 3-5 zile, în funcție de anotimp. Această plantă iubește umezeala, iar pământul nu trebuie să se usuce complet între două irigări.

Citește și: Plante pe care să nu le ții pe balcon. Se pot ofili în câteva zile, locul lor este în casă

Planta banilor

Crassula Ovata, cunoscută și cu denumirea de Planta banilor, este ideală pentru birou sau pentru spațiul în care lucrezi. Această plantă suculentă nu este deloc pretențioasă, fiind ușor de îngrijit. Se adaptează bine în orice spațiu și, pe lângă faptul că purifică aerul, se spune că aduce noroc pe plan financiar, numele ei fiind sugestiv în acest sens. Dacă vrei ca munca ta să fie productivă, alege o astfel de plantă pentru birou.

Citește și: 4 flori pe care să le plantezi toamna în grădină. Vor înflori spectaculos la primăvară

Planta banilor. Cum se îngrijește și unde e bine să o așezi în casă. Atrage abundența și norocul
Planta banilor sau Crassula Ovata

Dracaena

Această plantă iubește umiditatea și se adaptează rapid în orice condiții de mediu. Crește repede, motiv pentru care are nevoie de suficient spațiu. Asigură-te că temperatura din birou nu scade niciodată sub 15-16 grade, pentru ca planta să nu aibă de suferit. Vara, pe lângă apa pe care o pui în ghiveci, stropește frunzele cu un pulverizator.

Orhidee

Dacă vrei o pată de culoare în spațiul de lucru, optează pentru orhidee în ghiveci. Deși sunt ceva mai pretențioase decât plantele enumerate anterior, florile lor colorate transformă orice spațiu. Pentru a înflori, au nevoie de lumină naturală, un sol care să dreneze bine și udări la fiecare 5-7 zile.

Citește și: 5 plante de interior care înfloresc pe tot parcursul anului. Sunt ușor de întreținut, trebuie să le ai în casă

Avantaje atunci când decorezi biroul cu plante

  • se reduce cantitatea de dioxid de carbon și crește cea de oxigen
  • aerul este filtrat natural
  • lucrezi mai eficient
  • productivitate crescută
  • scade riscul de alergii respiratorii
  • se reglează natural nivelul de umiditate

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *