Clătitele aurii și pufoase sunt una din cele mai populare delicii pentru micul dejun sau gustare și pot fi pregătite în mai multe moduri. Ingredientele de bază a preparării aluatului de clătite sunt lapte, ouă, făină și un praf de sare.. Uneori, obținerea unei texturi perfecte și a unui gust desăvârșit nu este întotdeauna ușor de realizat. În rândurile următoare vă vom dezvălui câteva secrete pentru a prepara cele mai bune clătite rumene și pufoase.
Pentru a prepara aluatul de clătite nu este nevoie de multă experiență în bucătărie. Dacă știi câteva reguli de bază, clătitele îți vor ieși mereu perfecte. În acest sens, iată patru reguli care stau la baza preparării delicioaselor clătite:
Sunt două ingrediente care influențează textura clătitelor: pentru foi de clătite aerate, pufoase se folosește apa minerală iar pentru frăgezime, se adaugă unt topit sau ulei, în compoziția aluatului. Astfel, clătitele vor fi moi și pufoase, chiar și a doua zi. Iată o rețetă simplă de clătite folosind aceste ingrediente:
Ingrediente
Cum se prepară:
Într-un bol se amestecă ouăle, un praf de sare, 3-4 linguri de făină și untul topit. Se amestecă bine cu ajutorul unui tel, după care se toarnă laptele, puțin călduț. Apoi, se încorporează și restul de făină, amestecând energic. Se toarnă apa minerală până când aluatul are consistența dorită. Aluatul nu trebuie să fie nici prea gros. dar nici prea subțire. Acest aspect se poate regla fie cu puțin lapte, fie cu o lingură de făină. Când aluatul este gata, se lasă la temperatura camerei timp de 30 de minute, după care se pot coace clătitele.
Se unge o tigaie antiaderentă cu puțin unt topit, apoi cu un polonic se toarnă compoziția de aluat. Se coace foaia de clătită pe ambele părți. Dacă ai făcut prea multe clătite, pune foile de clătite la frigider, acoperite cu folie alimentară. Astfel se vor păstra moi și pufoase. A doua zi le poți încălzi, ușor, în tigaia încinsă.