Ne aflăm în plină vară, o perioadă de relaxare, socializare și ne bucurăm de vremea bună. Și când zilele devin din ce în ce mai calde, să știi să faci rapid niște băuturi răcoritoare poate fi minunat. Și cele mai bune sunt, în primul rând, cele răcoritoare și hidratante. Iată cinci bauturi răcoritoare pe care le poți prepara în această vară la tine acasă.
Menținerea temperaturii corpului este doar unul dintre motivele pentru care este important să fim hidratați în căldura verii. Aproximativ 60% din corpul nostru este alcătuit din apă. Așa că trebuie să ne asigurăm că ne refacem pierderile suferite, în special cu transpirația crescută vara.
De aceea, băuturile răcoritoare vara sunt una dintre cele mai bune opțiuni pentru a învinge căldura și a te relaxa. Să stai pe o terasă, pe litoral, în grădină sau pe balcon, cu un cocktail sau ceva asemănător este o mare plăcere.
Pe timpul verii este bine să nu se consume băuturi alcoolice, deoarece alcoolul deshidratează. Și cofeina are același efect. De aceea, în cazul în care nu ai încercat încă efectul revigorant al ceaiurilor din plante, adaugă-le pe lista de opțiuni și o să vă scadă temperatura corpului.
Pune sucul de la două lămâi într-o carafă, adaugă peste cuburi de gheață, apoi 400 ml suc de mere verzi, 400 ml suc de pepene galben și amestecă ușor cu o spatulă. Toarnă într-un pahar pe care l-ai răcit în prealabil și ornează-l cu o felie de lime sau măr.
Apa minerală amestecată cu sirop este una dintre cele mai revigorante băuturi dulci pe care le poți bea vara. Și poți să prepari chiar la tine acasă aceste siropuri.
Ai nevoie doar de fructe și de apă și le fierbi împreună, cu o rație de 1 la 1. După fierbere le poți trece prin blender și apoi strecura, pentru a avea un lichid clar. Siropul se ține apoi la frigider
Pepenele roșu se pune într-un blender și se pasează până la omogenizare. Strecoară totul printr-o sită cu ochiuri fine. Pune zahărul și 100 ml de apă într-o cratiță la fiert la foc mediu-mare, până când zahărul se dizolvă, aproximativ cinci minute. Se ia de pe foc. Se încorporează apa rece și sucul de lămâie.
Se pun în pahar două până la trei linguri de piure de pepene roșu și gheață, apoi acoperă cu limonadă. Se amestecă ușor înainte de servire.
Amestecul acesta acrişor aduce un aport mare de energie şi substanţe nutritive, dar un număr foarte mic de calorii, iar ghimbirul regleaza activitatea sistemului digestiv. În plus, proprietăţile antioxidante ale sucului de lămâie, de mere şi ale celui de castravete vor aduce beneficii şi asupra pielii, care va fi mai curată şi mai luminoasă.
Cocktailul Hugo mai este numit și cocktail alb și asta doar pentru că nu este colorat. Un plus de culoare în pahar este dat de mentă și lime, iar cantitățile sunt în funcție de preferință.