5 flori pe care să le plantezi în noiembrie în grădina. Îți vor transforma curtea casei într-un colț de rai

Bucură-te de grădinărit și în luna noiembrie și plantează flori rezistente la frig.
5 flori pe care să le plantezi în noiembrie în grădina. Îți vor transforma curtea casei într-un colț de rai

Noiembrie este ultima lună de toamnă. Temperatură de afara este în scădere și ne pregătește pentru venirea sezonului rece. Cu toate acestea, ne putem bucura în continuare de grădinărit. Există flori deosebite care pot fi plantate în această perioadă a anului. În cele ce urmează îți vom prezenta 5 flori pe care le poți planta în noiembrie și care îți vor transforma curtea casei într-un veritabil coț de rai.

5 flori pe care să le plantezi în noiembrie în grădina

Noiembrie aduce schimbări semnificative în peisajul grădinilor noastre, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la culoare și frumusețe. Sunt multe flori pe care le poți planta în această lună și care te vor bucura cu frumusețea lor în timpul sezonului rece.

Noi îți vom dezvălui 5 dintre ele. Sunt deosebite ca aspect și cu siguranță îți vor încânta privirea.

Citește și: 3 plante potrivite în dormitor. Sunt recomandate pentru un somn odihnitor

Narcise

Narcisele sunt o opțiune ideală de flori care se plantează în noiembrie. Sunt de o frumusețe deosebită, au un miros puternic și înfloresc într-o varietate de culori. Avantajul acestor flori este faptul că bulbii lor pot fi plantați chiar și până la sfârșitul acestei luni, dacă temperaturile nu scad sub pragul de îngheț. Așadar, dacă nu ai apucat să le plantezi până acum, nu e timpul pierdut.

Panseluțe

În climatele blânde, panseluțele înfloresc toată iarna. Dacă vremea caldă se va menține pe tot parcursul sezonului rece, ai șanse să te bucuri și tu iarna asta de panseluțe. Totuși, este recomandat să le plantezi în ghivece, iar dacă vine frigul să le bagi în casă.

Dacă totuși vrei să le păstrezi în grădină, acoperă pământul cu mulci și udă-le până când se stabilizează.

Zambilele

Zambilele sunt flori delicate, cu o varietate de culori, care înfloresc la sfârșitul primăverii. Bulbii de zambile se pot planta în același interval de timp ca cei de narcise, adică începând din septembrie și până la sfârșitul lunii noiembrie. Pentru a avea o înflorire abundentă, este important să alegi bulbi sănătoși și să îi plantezi la o adâncime de 7-10 cm.

În plus, bulbii de zambile nu vor fi deranjați de musafirii nepoftiți. Aceștia nu prezintă interes pentru rozătoare, așa că îi poți planta liniștit. Florile de zambilă durează săptămâni întregi și revin anual.

Citește și: Cum se îngrijesc corect plantele de apartament. Trucuri și sfaturi prețioase pentru a te bucura de flori frumoase, ce pași nu trebuie să omiți

Gura leului

Gura leului este o plantă anuală, care rezistă cu brio la temperaturi scăzute de toamnă. Face față cu biro chiar și la 4 grade Celsius. În regiunile cu climat temperat, acestea se mențin cu succes în ghivece în grădină pe tot parcursul sezonului rece și se vor ofili când vine primăvara.

Plante aromatice

Anumite plante aromatice, precum cimbrul, rozmarinul, pătrunjelul și coriandrul, rezistă la frig și chiar preferă temperaturi mai scăzute. Unele plante aromatice sunt perene, astfel că le poți planta o dată și te poți bucura de ele în fiecare an. Așadar, plantează transplanturi acum și te vei bucura de ierburi aromatice proaspete pentru mesele de sărbători.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *