Vinetele sunt unele dintre cele mai îndrăgite legume de la noi din țară. Ele sunt extrem de gustoase, pline de nutrienți, dar și foarte versatile. De aceea, multe gospodine le conservă, pentru a se bucura de aroma lor extraordinară și în timpul sezonului rece. Însă, pentru a reuși să le păstrezi pe termen lung trebuie să știi cum să le pregătești. Iată 5 greșeli mari pe care le faci atunci când pui vinetele la borcan!
Vinetele stau la baza unui număr mare de mâncăruri și pot fi gătite în multe feluri. Din păcate, însă, ele se găsesc pe tarabele din piețe doar vara. În timpul sezonului rece, aceste legume sunt aproape imposibil de găsit și, oricum, gustul lor va fi complet diferit.
Totuși, există și o veste bună pentru fanii vinetelor. Aceste legume se pot conserva în borcane pentru iarnă, dar trebuie să fii foarte atent ca să nu comiți anumite greșeli. Iată ce erori fac foarte multe gopodine atunci când pun vinetele la borcan pentru sezonul rece:
Oricât de ciudat ar suna, calitatea vinetelor pe care le alegi contează foarte mult. Dacă pui în borcane vinete vechi sau stricate, rezultatul final nu va fi deloc unul plăcut.
Conform bucătarilor experimentați, sărarea și scurgerea vinetelor ajută la eliminarea amărelii și a apei în exces. Așadar, fă tot posibilul să lași legumele să se scurgă suficient timp.
Specialiștii spun că ambele ingrediente sunt extrem de importante pentru conservarea vinetelor. Dacă nu utilizezi suficientă sare sau suficient oțet, riști ca legumele tale să se strice.
Borcanele nu trebuie să fie umplute până la refuz, deoarece nu se vor mai închide etanș. De asemenea, acestea nu trebue să fie nici prea goale, deoarece vinetele pot să nu se conserve bine.
Vinetele trebuie gustate înainte de a le pune în borcane, deoarece gustul este cel mai bun indicator că totul a decurs conform planului. Dacă ceva pare ciudat, încă mai poți repara.
În continuare, îți recomandăm să citești această rețetă minunată de vinete la borcan. Este ușor de preparat și nu necesită foarte multe ingrediente.