5 moduri de conservare a ciupercilor pentru iarnă. Cum să le păstrezi proaspete mai mult timp

Cele mai bune trucuri pentru a păstra ciupercile
5 moduri de conservare a ciupercilor pentru iarnă. Cum să le păstrezi proaspete mai mult timp

Ciupercile proaspete sunt considerate unele dintre cele mai sănătoase legume. Ele susțin sănătatea creierului, deoarece conțin antioxidanți importanți, precum ergotioneina și glutationul, care pot proteja celulele creierului și pot reduce riscul de boli neurodegenerative, precum Parkinson și Alzheimer. De aceea, experții recomandă să consumăm ciuperci mai des, dar puține gospodine știu și cum să le păstreze în stare proaspătă o perioadă mai lungă de timp!

Cum se păstrează ciupercile proaspete mai mult timp

Nimeni nu poate rezista unor ciuperci fragede și suculente, mai ales că pot fi folosite în numeroase preparate delicioase. De cele mai multe ori, gospodinele cumpără o cantitate mare de ciuperci, chit că ulterior ajung să arunce o parte din ele.

În plus, locul în care le depozitează duce la stricarea mai rapidă a acestora. Așadar, astăzi vă arătăm cum le puteți păstra proaspete mai mult timp. În acest fel, ciupercile se vor păstra intacte pentru toată iarna. Iată 5 metode simple prin care puteți savura ciuperci proaspete oricând doriți!

Ciuperci murate

Ciupercile murate se păstrează foarte bine și pot rezista chiar și două luni la frigider. În plus, ele capătă o aromă mai gustoasă! Ingredientul vedetă pentru a conserva ciupercile este oțetul.

Așadar, pentru fiecare kilogram de ciuperci veți avea nevoie de 1/2 cană de oțet, 1/2 cană de ulei de măsline și 2 căni de apă. Se pune apa într-o cratiță și uleiul de măsline, se adaugă o frunză de dafin, câteva boabe de piper și oțetul.

Se lasă la fiert timp de 10 minute, până când nu se mai simte aroma de oțet. Apoi se pun și ciupercile, curățate și tăiate bucăți. Se mai lasă la fiert 8 minute. După ce se răcesc, se depozitează în cămară. Ideal este să le păstrați în borcane de sticlă la frigider, dezinfectate și sterilizate în prealabil!

Deshidratați ciupercile

Aceasta este o modalitate minunată de a vă asigura că aveți ciuperci proaspete pe tot parcursul anului. Deshidratarea ciupercilor este, de fapt, foarte simplă.

Tăiați-le în felii subțiri, puneți-le pe tava de cuptor, acoperită în prealabil cu folie de aluminiu și coaceți-le timp de 2 ore la o temperatură de 50 de grade. Căldura va deshidrata puțin câte puțin ciupercile. Apoi le puneți în borcane sterilizate și închise ermetic, după care le fierbeți timp de 10 minute. Când le mâncați, le puteți consuma așa sau le puteți rehidrata cu apă și puțin ulei.

Citește și: Cât se țin ciupercile umplute la cuptor. Ingredientul pe care să îl adaugi deasupra, așa vor avea un gust deosebit

Le puteți congela

O altă modalitate de a păstra ciupercile este să le congelați. Puneți-le într-o pungă, adăugați ulei peste el și le băgați la congelator. Acest proces nu schimbă deloc gustul ciupercilor, ci doar le ajută să se conserve mai bine. Când urmează să le mâncați, trebuie să așteptați să se dezghețe.

Le puteți fierbe înainte de a le băga la congelator

O alta modalitate ideală de conservare a ciupercilor este să le depozitați în congelator fierte sau prăjite. Le puteți prăji timp de 5-7 minute într-o tigaie cu un strop de ulei. După care le depozitați la congelator și pot rezista până la 9 luni. Le puteți folosi ca atare în supe sau le puteți mânca simple.

Puse în apă clocotită

De asemenea, pentru a avea ciuperci proaspete timp de un an, le puteți pune înainte în apă clocotită. Curățați bine ciupercile și tăiați-le felii. Puneți-le într-o oală cu apă clocotită pentru doar 2 minute. Scoateți-le cu o strecurătoare și apoi puneți-le într-un vas cu apă și cu cuburi de gheață. Scoateți-le din apă, le puneți într-un borcan și le depozitați la congelator.

Sursa: diariofemenino.com

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *