5 moduri în care poți folosi bicarbonatul de sodiu în curățenia de toamnă. Acest ingredient banal e de mare ajutor în locuința ta

Află cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în curăţenia de toamnă
5 moduri în care poți folosi bicarbonatul de sodiu în curățenia de toamnă. Acest ingredient banal e de mare ajutor în locuința ta

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient nelipsit din orice bucătărie. El ne ajută la prepararea diferitelor bunătăți, dar ne poate fi util și în treburile casnice, mai ales atunci când efectuăm curățenia de toamnă în locuință. Iată cum îl folosesc gospodinele iscusite. Încearcă și tu metodele lor!

Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în curăţenia de toamnă

De circa două săptămâni, toamna se află printre noi, iar cei mai precauți se pregătesc deja pentru acest nou sezon rece. Obiceiurile și rutinele noastre tind să se schimbe în această perioadă pe care ne-o aduce vremea rece.

Ne place să ne petrecem mai mult timp în casă, în timp ce ieșirile și escapadele scad. Tocmai din acest motiv, mulți dintre noi preferăm să facem o curățenie generală în locuință, astfel încât să ne bucurăm de un spațiu curat și igienizat.

Tu te-ai apucat deja de treabă? Află că te poți baza pe bicarbonatul de sodiu. Acest ingredient din bucătărie poate îndepărta cu succes resturile de săpun, petele de umezeală și alte reziduuri.

Citește și A turnat Fanta și bicarbonat în mașina de spălat, apoi a așteptat câteva secunde. Nu i-a venit să creadă ce vede!

Utilizări ale bicarbonatului de sodiu pentru curățenia de toamnă

  • Curăță covoarele

Pentru a obține soluția perfectă pentru curățarea covoarelor, amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu, un sfert de pahar de oteț alb și o lingură de detergent de haine.

Acum, pune amestecul obținut într-un recipient cu pulverizator și stropește covorul. Lasă soluția să acționeze timp de câteva minute și apoi frecă cu o perie de covoare. Ulterior, ia un lighean, pune puțină apă călduță în el și puțin oțet. Amestecă bine și cu o cârpă șterge covorul.

  • Curăță cuptorul cu microunde

Se presară puțin bicarbonat de sodiu pe un burete umed și se șterge interiorul cuptorului cu microunde. Apoi, se îndepărtează totul cu o cârpă umedă.

Mai departe, se clătește buretele, se stoarce de apă și se șterge, din nou, interiorul aparatului. Această metodă este folosită pentru a îndepărta reziduurile de alimente și, de asemenea, pentru a dezodoriza cuptorul cu microunde.

  • Curăță perdeaua de la duș

Dacă nu îți speli perdeaua de la duș săptămânal, vor apărea pete de calcar pe ea și reziduuri de săpun. Pentru a scăpa de ele, mai întâi dă jos perdeaua. Apoi pune-o într-un lighean și freac-o cu un burete pe care a fost presărat bicarbonat de sodiu. În final, clătește și usucă.

O altă variantă este să pui perdeaua în mașina de spălat. În primul ciclu, adaugă bicarbonat de sodiu. În al doilea ciclu, adaugă detergent obișnuit.

  • Curăță geamurile

Pentru a le face să fie strălucitor de curate, amestecă într-un bol două căni de apă, o jumătate de cană de oțet alb și o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Cu un burete care nu zgârie, întinde amestecul pe geam. Lasă-l să acționeze timp de aproximativ cinci minute, apoi înmoaie o cârpă în apă și curăță cu grijă.

  • Curăță baia și bucătăria

Acest produs magic poate dezinfecta cu succes toate suprafețele din baie și bucătărie. Amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu, patru linguri de oțet alb și două căni de apă.

Ulterior, așteaptă până dispare spuma, pune soluția obținută într-un pulverizator și folosește-o pentru a curăța baia sau bucătăria. Freacă suprafețele cu ajutorul unei perii sau al unui burete. Lasă amestecul să acționeze timp de 10 minute, după care clătește bine.

Citește și A amestecat o lingură de bicarbonat de sodiu cu două ingrediente secrete și a stropit baia. Ce s-a întâmplat apoi e uluitor!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *