5 motive să alegi Albania ca destinație de vacanță în 2023. Nu ai cum să regreți

5 motive să alegi Albania ca destinație de vacanță în 2023. Nu ai cum să regreți

Albania este o țară care propune o mulțime de atracții turistice pentru cei care îndrăgesc natura sălbatică și farmecul aerului mediteranean. Este o țară plină de o istorie glorioasă, natură spectaculoasă, peisaje contrastante și minuni culturale care te vor lăsa fără cuvinte. Dacă nu te-ai decis unde să mergi în vacanță în această vară, iată câteva motive pentru care să alegi Albania ca destinație.

De ce să vizitezi Albania

Albania oferă tot ce îți dorești pentru o vacanță perfectă, fiind o bijuterie ascunsă în Europa. Nu seamănă cu nicio altă destinaţie și îți oferă sentimentul că natura e nealterată şi respectată. Un alt lucru bun este faptul că o călătorie în Albania este extrem de accesibilă, chiar și în comparație cu o mare parte din restul acestei părți a Europei.

Albania se învecinează cu Macedonia, Grecia, Kosovo și Muntenegru, fiind aproape și de România, iar coasta lungă a acestei țări este una dintre cele mai frumoase și interesante locații. Astfel, Albania devine încet-încet mai populară printre turiști. Iată cinci motive să alegi Albania ca destinație de vacanță în 2023.

Ce poți vedea în Albania

Peisaje naturale superbe

Nimic nu arată atât de frumos ca natura Albaniei. Are un peisaj pitoresc atât pe uscat, cât și pe apă. Găsești munți învolburați și vârfuri acoperite cu zăpadă în spectaculoșii Alpi albanezi. Pajiști înverzite și pâraie care împodobesc poalele munților, creând o scenă de neuitat pentru toți cei care o vizitează. Ăn plus, partea de sud a Albaniei devine punctul de întâlnire al Mării Ionice și Adriatice. Aici găsești plaje fără cusur, cu nisip fin.

Plină de situri istorice

În zonă au domnit timp de secole imperii binecunoscute, precum cel roman și otoman. Din acest motiv, orașele din Albania păstrează multă istorie și spun o poveste dincolo de timp. Castele vechi de secole, cetăți străvechi și artefacte atemporale împodobesc orașele istorice ale Albaniei. Prin urmare, orașele sunt muzee în aer liber care așteaptă să fie descoperite.

Pe lângă asta, siturile arheologice sunt împrăștiate în toată Albania. Vei găsi ruinele structurilor grecești, romane și bizantine, iar în sudul țării dai peste Parcul Arheologic Butrint pentru a vedea artefacte fascinante. Dar sunt și situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, cum ar fi Gjirokastër și Amfiteatrul Durres.

Unele dintre cele mai bune plaje din Europa

Plajele Albaniei sunt pregătite să concureze cu cele din Grecia sau de pe Riviera Franceză. Fiecare plajă oferă o scenă de neegalat, variind de la țărmuri cu nisip alb cu valuri blânde până la plaje cu pietriș fin. Ca să nu mai vorbim de marea albastră strălucitoare. Indiferent dacă dorești să navighezi pe Marea Adriatică sau să te relaxezi pe un șezlong, plajele Albaniei sunt locul perfect.

Preparatele culinare uimitoare

Bucură-te de aromele mediteraneene și balcanice în Albania. Astfel, găsești produse de bază cunoscute, precum baklava, burek și friptura de miel. Pe lângă asta, poți găsi tave kosi și byrek, care sunt mâncărurile tradiționale din această țară. De asemenea, încearcă niște fructe de mare, mai ales când vizitezi sudul Albaniei. Delectează-te cu fructe de mare proaspăt prinse, servite cu vin și pâine. Prin urmare, Albania nu te va dezamăgi când vine vorba de mâncare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *