5 obiecte și suprafețe din casă care nu se curăță cu oțet. Riști să le strici

Evită să cureți aceste obiecte și suprafețe din casă cu oțet
5 obiecte și suprafețe din casă care nu se curăță cu oțet. Riști să le strici

Oțetul, la fel ca și bicarbonatul de sodiu, este folosit adesea pentru a face ca diverse obiecte și suprafețe din casă să arate ca noi. Însă, acest produs nu este întotdeauna recomandabil. Există anumite lucruri pe care nu ar trebui să le cureți cu oțet dacă nu vrei să le strici. Știi care sunt acestea? Citește rândurile de mai jos.

Nu mai curăța aceste obiecte și suprafețe din casă cu oțet

Oțetul este, fără doar și poate, un produs foarte benefic care te poate salva din multe situații. El poate fi utilizat pentru a curăța mobilierul din lemn, rugina de pe unelte, pentru a curăța geamurile, pentru a dezinfecta fructele și legumele și pentru a îndepărta murdăria din frigider.

De asemenea, acest produs poate curăța baia și poate îndepărta cu succes calcarul. În plus, oțetul are capacitatea de a debloca o chiuvetă și de a curăța mașina de spălat vase sau cuptorul.

Prin urmare, este evident că acest produs poate fi esențial. Cu toate acestea, nu totul poate fi curățat cu oțet. Iată ce obiecte și suprafețe din casă nu ar trebui să cureți niciodată cu acest lichid:

  • Podele din lemn

Deși poate funcționa pe unele suprafețe, utilizarea oțetului poate duce, de asemenea, la pete ireparabile sau la decolorarea podelei. Prin urmare, cea mai bună măsură de precauție pe care o poți lua pentru a te scuti de dureri de cap inutile este să cumperi produse special concepute pentru aceste pardoseli.

Acest lucru nu este, însă, valabil și în cazul mobilierului din lemn. Aici, oțetul combinat cu ulei de măsline poate fi util pentru a îndepărta petele și murdăria.

  • Suprafețele din piatră naturală

Suprafețele din piatră naturală, cum ar fi granitul sau marmura, nu reacționează de obicei bine la substanțele acide. Prin urmare, cel mai bine este să nu aplici oțet pe blaturi. Nu folosi nici lămâie sau bicarbonat de sodiu.

În ceea ce privește pardoselile din piatră, recomandarea este aceeași ca și în cazul celor din lemn: este mai bine să folosești produse specifice.

  • Fierul de călcat cu aburi

E adevărat că oțetul îndepărtează rapid calcarul din ceainic, însă acest produs nu ar trebui utilizat și la detartrarea fierului de călcat cu aburi. Asta pentru că sunt șanse mari ca interiorul acestui aparat să se deterioreze.

Oțetul poate afecta stratul protector din interior, plasticul, cauciucul și părțile metalice.

Citește și Gospodinele pricepute spală mereu paharele cu oțet și orez. Motivul te va surprinde total!

  • Oale și tigăi de fier

Aceste ustensile de bucătărie de bază se află, de asemenea, pe lista lucrurilor pe care nu ar trebui să le cureți cu oțet din două motive. Primul este că acidul acetic din oțet ar desprinde stratul antiaderent. Acest lucru, după cum probabil că știi, ar limita foarte mult funcționalitatea iubitei tale tigăi.

Pe de altă parte, fierul nu ar reacționa bine la acid: rezultatul ar putea fi o oală sau o tigaie cu pete de rugină.

  • Oglinzile

Nici oglinzile nu ar trebui curățate cu oțet, asta din cauza acidului. De asemenea, sucul de lămâie poate afecta aceste obiecte atât de îndrăgite, mai ales de către femei.

Experții susțin că lichidul poate ajunge în spatele stratului subțire de acoperire a oglinzii și poate distruge suportul de argint care îi conferă strălucire.

Citește și Uită de oțet și lămâie. Altul este ingredientul magic care curăță fierul de călcat de calcar și arsură!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *