Proceduri cosmetice care sunt interzise pe timp de vară și ar trebui evitate. În timpul verii ar trebui să eviți anumite tratamente care pot dăuna pielii. Iată ce trebuie să știi înainte de a face o programare la salon. Anumite proceduri pot provoca sensibilitate la lumina soarelui, iar temperaturile mai ridicate pot întârzia de fapt procesul de vindecare. Înainte de a urma orice tratament cosmetic vara, discută toate detaliile cu medicul specialist. Acestea cinci îți pot afecta pielea, e bine să le eviți în sezonul estival.
Peelingurile chimice îndepărtează straturile moarte ale celulelor pielii pentru a îmbunătăți aspectul. Cu alte cuvinte, sunt exfolianți foarte puternici. Această procedură este făcută de un dermatolog care aplică o soluție chimică adaptată nevoilor tenului. Apoi, stratul superior al pielii va fi exfoliat, dezvăluind un nou strat dedesubt.
Rezultatul? O piele mai proaspătă, cu aspect mai fin într-un interval de timp rapid. Peelingurile chimice sunt ideale pentru persoanele care suferă de acnee, pete solare sau decolorare. Deși este un tratament cu multiple beneficii, iată de ce nu ar trebui făcut în timpul verii. Potrivit specialiștilor, un peeling chimic îndepărtează pielea moartă a epidermei, ceea ce face pielea de dedesubt mai sensibilă la soare. Expunerea la soare poate provoca hiperpigmentare și poate dura multe luni să dispară.
După o exfoliere chimică ușoară, medicii recomandă ca pielea să nu fie expusă la soare timp de cel puțin două săptămâni. După aceea, pielea trebuie protejată cu o cremă specială, cu SPF de minim 50 în fiecare zi.
În timpul verii nu se recomandă epilarea cu laser pentru că pielea este mai întunecată decât este în mod normal. Acest lucru se întâmplă chiar dacă nu te bronzezi. Îndepărtarea părului cu laser funcționează prin lungimi de undă specifice în pielea noastră, țintind pigmentul melanină. Când pielea nu are nuanța normală, dermatologului poate să-i fi dificil să reia procedura de unde a rămas.
Îți privești vreodată mâinile în jos ori în oglindă și observi unele pete solare? Petele solare sunt pete maro plate care se dezvoltă pe zonele pielii expuse la soare. Aceste pete se agravează odată cu vârsta și, s-ar putea să dorești să le elimini cât mai repede. Perioada verii este un moment inoportunt, iar cel mai bine este să aștepți până în toamnă. Lumina intensă pulsată (IPL) este de obicei un tratament eficient pentru petele întunecate. Însă, majoritatea profesioniștilor nu fac această procedură în timpul verii, deoarece este foarte probabil să apară noi pete solare.
Scleroterapia este o procedură cosmetică care elimină varicele și vinișoarele albastre nedorite. Tratamentul presupune injectarea unei soluții în vene, care provoca colapsul mucoasei vasului de sânge. Sună ideal pentru sezonul costumelor de baie, dar după procedura poate fi urmată de efecte secundare fizice nedorite. De exemplu, venele pot deveni și mai proeminente timp de câteva luni înainte de a se dizolva și de a disparea. În plus, pot apărea decolorarea sub formă de pete și ruperea vaselor de sânge. Poate dura câteva luni până când aceste efecte se vor estompa. Un chirurg plastician menționează că, scleroterapia implică stimularea unui cheag de sânge în interiorul venei. De aceea, pot exista vânătăi în vene timp de peste șase săptămâni de la tratament.
Tratamentul cu retinoizi reduce liniile fine și ridurile. Aceștia mențin aspectul tenului tineresc, deoarece au o concentrație mai puternică pot oferi rezultate mai rapide. Retinoizii prescriși pot face parte din rutina ta de frumusețe pe tot parcursul anului, mai puțin vara. Retinoizii, în special Rx-force, pot face pielea să ardă mai ușor. Este recomandată o versiune mai blândă, utilizată numai noaptea. Retinoizii sunt o soluție utilă de îngrijire a pielii pentru multe probleme comune, cum ar fi acneea, negii, liniile fine și psoriazisul. Însă, deși sunt derivați ai vitaminei A, de obicei irită pielea și o fac mai sensibilă la lumina soarelui. Drept urmare, este recomandat să se consume mai ușor retinoizii pe timpul verii sau să fie alese versiuni fără prescripție medicală. Sunt recomandați retinoizii care au o concentrație mai mică de acid retinoic.
Citește și cum scapi de celulita de pe picioare. Trucuri şi tratamente pentru o piele perfectă