Toți adulții au experimentat cel puțin o dată în viață senzația că, deși au dormit toată noaptea, trezire de dimineață este grea. Unii chiar o experimentează frecvent și cei mai mulți au senzația că fără o cafea nu sunt apți de nimic. Iată, totuși, 6 alimente pe care să le consumi la micul dejun. Îți vor da energie și vei uita de acea senzație de oboseală.
Un mic dejun echilibrat include proteine, carbohidrați care se digeră lent și grăsimi sănătoase, împreună cu unele fructe sau legume. De aceea, iată ce ar trebui să consumi dimineața:
Corpul tău procesează alimentele pentru a elibera energie. Pentru energie de lungă durată, alege la micul dejun un carbohidrat complex, cum ar fi ovăzul și cerealele. Făina de ovăz fără zahăr adăugat este una dintre cele mai bune opțiuni. Ovăzul este un aliment din cereale integrale și o sursă bună de carbohidrați și fibre, împreună cu unele proteine și grăsimi.
Un ou conține 75 de calorii, împreună cu 6 grame de proteine și 5 grame de grăsimi sănătoase. Sunt o opțiune excelentă pentru a forma baza unui mic dejun super sănătos. Ouăle sunt, de asemenea, extrem de versatile. Pot fi preparate omletă cu legume, simplă sau cu diferite alte ingrediente, fierte tare, fierte moale — lista poate continua.
Este o sursă bună de probiotice. Acestea sunt microorganisme vii care ajută intestinul să rămână sănătos, astfel încât nu va trebui să-ți faci griji că te vei simți obosit în timpul zieli. Poți adăuga la el o mulțime de ingrediente: fructe de pădure, alune, nuci, cereale etc.
Inul este bogat în fibre solubile, care pot ajuta la încetinirea digestiei și la scăderea zahărului din sânge. Dacă ai tendința de a lua gustări între mese, adăugarea de semințe de in la micul dejun te-ar putea ajuta să nu mai simți foame între mese.
Câteva linguri de semințe de in măcinate presărate peste iaurt sau adăugate într-un smoothie ar putea fi excelente la micul dejun.
Afinele, fragii, zmeura și murele sau afinele sunt adesea considerate super-alimente. Sunt bogate în antioxidanți, fibre și vitamina C. Deși pot avea un gust dulce, fructele de pădure au, în general, un conținut scăzut de calorii, așa că le poți consuma în siguranță. Chiar și persoanele care urmează o dietă săracă în carbohidrați se pot bucura de fructe de pădure cu moderație.
Pot fi încorporate cu ușurință în smoothie-uri făcute cu lapte de migdale, ovăz, lactate sau nucă de cocos sau pot fi adăugate în fulgi de ovăz sau iaurt.
Pâinea prăjită cu avocado a devenit foarte apreciată la micul dejun. Avocado este un fruct care conține o mare varietate de nutrienți, inclusiv grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Poate fi adăugat la o omletă sau zdrobit pe pâine prăjită din cereale integrale, scrie healthline.com. De asemenea, poate fi adăugat într-un smoothie pentru a da băuturii o consistență cremoasă.
Iată, așadar, 6 alimente pe care să le consumi la micul dejun, care îți vor asigura energia pentru întreaga zi.