6 lucruri care te fac să te simți singur, chiar dacă te afli într-o relație. Detaliile care ar trebui să te pună pe gânduri

La ce să fii atent

Scris de: Daoud Andra

07 Jul. 2024

6 lucruri care te fac să te simți singur, chiar dacă te afli într-o relație. Detaliile care ar trebui să te pună pe gânduri

Singurătatea într-o relație poate fi o experiență provocatoare și confuză pentru multe persoane. Lipsa conexiunii emoționale și a intimității sunt primele semne că relația începe să se destrame, însă mai sunt și alte detalii care ar trebui să te pună pe gânduri. Iată câteva semne ale singurătății într-o relație, pe care mulți le ignoră.

Semne ale singurătății într-o relație

Lipsa comunicării. Tu și partenerul tău rareori aveți conversații semnificative, ceea ce te face să te simți deconectat și izolat​. Dacă preferați să petreceți timpul uitându-vă la televizor sau pe telefon, este un semn că lucrurile nu mai merg.

Distanțarea emoțională. Sentimentul de distanțare emoțională, chiar și atunci când petreceți timp împreună, poate indica o problemă mai profundă. Aceasta se poate manifesta printr-o lipsă de interes pentru viața și problemele celuilalt sau o răceală evidentă în relație.

Lipsa intimității. O diminuare a afecțiunii și a intimității, lipsa dorinței de apropiere, pot fi semne că începi să fii pe cont propriu mai mult decât într-o relație.

Vezi și: Peste ce nu ar putea trece Emilia Ghinescu într-o relație de iubire. Artista a spus clar

Preocuparea cu alte activități. Ambii parteneri ar putea prioritiza munca, hobby-urile sau timpul petrecut cu prietenii în detrimentul timpului de calitate împreună​. Când preferi să faci altceva în loc să stai cu persoana iubită, este cazul să îți pui nișt semne de întrebare.

Sentimentul de neglijare. Unul sau ambii parteneri se pot simți neglijați, nedoriți sau neapreciați în relație. Când se întâmplă acest lucru, discutați deschis despre probleme, înainte de a fi prea târziu.

Timpul petrecut în fața ecranului. Utilizarea excesivă a telefoanelor sau altor dispozitive în timp ce stați împreună poate amplifica sentimentele de singurătate și deconectare.

Ce să faci când te simți singur într-o relație

Comunică deschis. Inițiază o conversație sinceră cu partenerul tău despre sentimentele tale de singurătate. Împărtășirea emoțiilor poate ajuta ambii parteneri să înțeleagă și să abordeze problema împreună.

Reconectare. Petreceți timp de calitate împreună, angajându-vă în activități de care să vă bucurați amândoi. Acest lucru poate ajuta la reconstruirea legăturii emoționale și la întărirea relației.

Cereți ajutor specializat. Dacă strategiile anterioare nu sunt suficiente, luați în considerare să mergeți la un terapeut sau consilier de cuplu. Ghidarea profesională poate oferi perspective și instrumente pentru a îmbunătăți relația​.

Vezi și: Cum poate să reziste o relație la distanță. 8 lucruri esențiale care pot ajuta ca relația voastră să funcționeze

Limitați timpul petrecut pe ecrane. Reducerea timpului petrecut pe telefoane și alte dispozitive în timpul momentelor petrecute împreună poate îmbunătăți conexiunea voastră și vă face să vă simțiți valorizați și ascultați​.

Faceți lucruri împreună. Găsiți interese sau hobby-uri comune pentru a încuraja apropierea și timpul de calitate. Acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți mai conectați și mai puțin singuri.

Îngrijire personală și interese individuale. Urmați-vă hobby-urile și dedicați-vă timp pentru lucrurile care vă bucură și vă fac să vă simțiți bine în pielea voastră. Acest lucru vă ajută să aveți mai multă încredere în voi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *