7 plante care înfloresc tot anul. Te poți bucura de ele mereu, sunt ideale pentru o grădină spectaculoasă

Acestea sunt plantele care înfloresc indiferent de temperatură.

Scris de: Daoud Andra

28 Oct. 2022

7 plante care înfloresc tot anul. Te poți bucura de ele mereu, sunt ideale pentru o grădină spectaculoasă

Plantele ornamentale înfrumusețează orice spațiu, fie că este interior sau exterior. Este adevărat că multe dintre ele au nevoie de anumite condiții de mediu pentru a se dezvolta, dar există și plante care înfloresc tot anul, indiferent de temperatură. Acestea sunt ideale pentru terasă, grădină sau balcon, inclusiv în sezonul rece.

Plante care înfloresc tot anul, indiferent de temperatură

Plantele decorative au nevoie de grijă și atenție deosebită tot anul. În timp ce unele înfloresc o dată sau de două ori pe an și au nevoie de un mediu controlat, altele sunt foarte rezistente și se dezvoltă în orice condiții. Sunt plante care rezistă bine și pe timp de toamnă și de iarnă și pot fi lăsate afară chiar și atunci când este frig. Florile nu vor fi afectate, dimpotrivă: te poți bucura de culorile lor tot timpul anului și nu sunt deloc greu de îngrijit. Acestea sunt alegerile ideale pentru a înfrumuseța terasa, balconul sau grădina tot timpul anului!

Begonii

Au nevoie de un mediu ușor umbrit, pentru a înflori cât mai des. Nu doar florile colorate sunt frumoase, ci și frunzele au un aspect plăcut. Begoniile pot fi plantate în ghivece și în jardiniere, atât la interior, cât și la exterior.

Hortensii

Aceste flori arată spectaculos atunci când sunt înflorite, datorită culorilor și dimensiunii florilor. Sunt alegerea ideală pentru spații limitate și sunt ușor de cultivat. Au nevoie de lumina soarelui și să fie udate frecvent.

Citește și: Plante de apartament care nu au nevoie de lumină. Sunt ușor de îngrijit

Crizanteme

Aceste flori asociate cu toamna înfloresc tot anul și se găsesc sub diferite forme și culori, în funcție de soi. Ai nevoie de un ghiveci sau o jardinieră mare, pentru că se vor extinde foarte mult. Sunt foarte rezistente la condițiile de mediu și se păstrează bine și pe timpul iernii.

Violeta de Parma

Cunoscută și sub denumirea de violetă africană, este o plantă ușor de cultivat, ideală pentru începători. Frunzele sale au o textură catifelată, iar florile mici sunt de obicei albastre. Există și soiuri cu flori portocalii, roșii sau albe.

plante care infloresc tot anul
Violeta de Parma este una dintre cele 7 plante care înfloresc tot anul

Lavandă

Această plantă bifează multe criterii: este parfumată, florile au proprietăți multiple și sunt frumos colorate. În plus, este ușor de cultivat, având nevoie doar să fie udată în mod regulat și să fie așezată într-un loc luminos. Astfel, va înflori tot timpul anului.

Citește și: De ce să pui scorțișoară în pământul florilor. Trucul banal care salvează plantele de apartament

Verbină

Aceasta poate avea flori într-o mulțime de culori și este foarte ușor de îngrijit. Rezistă bine la temperaturi ridicate și îi place lumina continuă a soarelui. Nu are nevoie de multă apă și trebuie să îi asiguri un drenaj bun, fie că o plantezi în ghiveci sau în jardinieră.

Mușcată

Florile colorate ale mușcatei fac ca aceasta să fie o alegere elegantă pentru orice spațiu. Rezistă foarte bine la căldură și este ușor de cultivat. Are nevoie de un ghiveci mediu spre mare, cu pământ bogat în substanțe nutritive. Solul poate fi amestecat cu turbă sau compost, pentru a drena bine apa.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
5.1 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *