7 trucuri cu ingrediente din bucătărie care ajută la înflorirea rapidă a orhideelor. Cum se prepară și când se aplică de fapt

Așa te vei bucura de plante deosebite

Scris de: Daoud Andra

12 May. 2024

7 trucuri cu ingrediente din bucătărie care ajută la înflorirea rapidă a orhideelor. Cum se prepară și când se aplică de fapt

Orhideea se numără printre cele mai frumoase, dar și cele mai pretențioase flori în ghiveci. Are nevoie de o îngrijire specifică, pentru a rămâne înflorită cât mai mult timp. În acest sens, poți apela la anumite ingrediente din bucătărie, care ajută la înflorirea rapidă a orhideelor. Iată ce să folosești, pentru plante deosebite!

Trucurile care asigură înflorirea rapidă a orhideelor

În lume există mii de soiuri de orhidee, însă doar unele se pretează la a fi ținute în ghiveci. Cea mai populară este Phalaenopsis, fiind și cel mai ușor de îngrijit. Chiar dacă îi asiguri lumină și umiditate optime, s-ar putea să nu fie suficient pentru ca orhideea să stea înflorită mai mult timp. În acest sens, poți apela la câteva ingrediente naturale, ieftine și la îndemână, care te ajută să ai o plantă sănătoasă și fertilă.

Laptele

Unul dintre cele mai valoroase ingrediente din bucătărie pentru orhidee, dar și pentru alte plante, este laptele. Fă un amestec din o parte lapte și trei părți apă și udă orhideea, în perioada de înflorire. Repetă procedeul după 15 zile, pentru a fertiliza planta și a-i asigura necesarul de substanțe nutritive.

Vezi și: Locul ideal din casă pentru orhidee. Ghid pentru flori frumoase, cât de des trebuie să le uzi în martie și aprilie

Bicarbonatul de sodiu

O linguriță de bicarbonat, dizolvată în jumătate de litru de apă, acționează ca un îngrășământ natural pentru orhidee și nu numai. În plus, acest ingredient are și rol antibacterian și protejează rădăcinile plantei de mucegai și de alte afecțiuni.

Scorțișoara

Acest ingredient are, de asemenea, rol antibacterian și antifungic și se poate aplica direct în ghiveci, înainte ca planta să fie udată. Orhideea înflorește dacă are rădăcinile sănătoase, iar aplicând scorțișoară te asiguri de acest lucru.

Zațul de cafea

Acesta este bogat în minerale și poate face minuni pentru plantele în ghiveci. Orhideea are rădăcini aeriene, fiind foarte puțin sol în ghiveci, astfel că are nevoie ca acesta să fie fertil. Cu ajutorul zațului de cafea, te asiguri că floarea primește suficiente minerale.

Vezi și: Trucul pentru ca orhideele să înflorească tot anul. Ce soluție trebuie să prepari, ai nevoie de aceste ingrediente banale

Berea

Această băutură este, de asemenea, bogată în substanțe nutritive și poate fi folosită la udarea plantelor. Berea trebuie lăsată să își piardă acidul și se amestecă o parte de bere cu o parte de apă, pentru a iriga florile.

Cojile de ouă

Atunci când folosești ouă, nu mai arunca cojile, ci spală-le și lasă-le să se usuce bine, apoi pisează-le, cu ajutorul unui blender. Adaugă o linguriță de coji de ouă mărunțite la rădăcina plantei, înainte de a o uda. Mineralele și calciul din coaja oului sunt foarte benefice pentru flori.

Cojile de banane

Acestea se lasă la uscat și se mărunțesc, urmând a se folosi în același mod precum cojile de ouă. Pot fi, de asemenea, folosite împreună, pentru un boost de substanțe nutritive, ce poate fi aplicat mai ales în perioadele de înflorire.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *