8 remedii naturale pentru buze uscate și crăpate. Ce poți să folosești pe post de balsam de buze

Uleiurile și unturile naturale pot hidrata eficient buzele

Scris de: Daoud Andra

16 Nov. 2022

8 remedii naturale pentru buze uscate și crăpate. Ce poți să folosești pe post de balsam de buze

În sezonul rece, pielea tinde să se usuce mai mult decât vara. Fie că vorbim despre pielea feței, a buzelor sau a mâinilor, aceasta are nevoie de îngrijire aparte atunci când temperaturile scad. În ceea ce privește remediile pentru buze uscate și crăpate, există câteva soluții la îndemână cu care poți înlocui balsamul de buze.

Ce poți folosi pentru buze uscate și crăpate

Atunci când temperaturile scad și este vânt, pielea are de suferit. Tenul, buzele și mâinile au nevoie de mai multă grijă în timpul iernii. În sezonul rece, este recomandat să folosim creme intens hidratante și măști, pentru a ajuta pielea să facă față provocărilor termice.

Pielea buzelor este cea mai afectată de temperaturile scăzute. Dacă nu este îngrijită corespunzător, aceasta se poate usca și chiar pot apărea crăpături și răni. Pentru a o hidrata, poți folosi balsamuri de buze din comerț, dar și ingrediente naturale.

Citește și: Cum alegi corect nuanța de roșu potrivită pentru buzele tale. Trucul simplu care va face diferența

Uleiurile hidratante și unturile cu un conținut mare de grăsime sunt ideale pentru a îngriji buzele în sezonul rece. Poți folosi ulei de măsline, de cocos sau de avocado, simplu sau în diverse combinații. De asemenea, untul de shea sau de cacao pot fi înlocuitori ideali pentru balsamul de buze. Un truc la care poți apela este să folosești un tub de la un balsam de buze care s-a terminat, să topești unt și să-l pui în recipient. Când se întărește, îl poți folosi simplu și practic.

8 remedii naturale pentru buze uscate si crapate
Uleiurile și unturile naturale sunt ideale pentru a menține buzele hidratate

Cum îți poți face un scrub natural pentru buze

Atunci când pielea buzelor este uscată, poți apela la un exfoliant natural pentru a îndepărta porțiunile respective. Fă un amestec din miere și zahăr și aplică pe buze. Lasă să acționeze câteva minute, apoi freacă ușor, pentru a exfolia pielea uscată. Îndepărtează excesul cu un șervețel și lasă restul de miere pe buze. Aceasta va acționa ca un balsam și va hidrata pielea.

Pe post de exfoliant poți folosi și un amestec de cafea cu ulei de măsline. Procedează în același fel și lasă uleiul să hidrateze buzele, după ce le-ai exfoliat. După, poți aplica o mască pe bază de aloe vera. Această plantă are proprietăți excelente asupra pielii, iar gelul transparent care se regăsește în frunze poate fi folosit în numeroase moduri.

Citește și: Cum să-ți faci acasă un balsam natural de buze. Ingredientele cu care nu dai greș

Gelul de aloe vera calmează pielea iritată din cauza vântului și reduce disconfortul. În plus, hidratează în profunzime și acționează ca o mască. Aplică seara, înainte de a merge la culcare, un strat subțire de gel de aloe vera pe buze și lasă-l să acționeze peste noapte. Dimineața, îndepărtează excesul de aloe vera și vei vedea că buzele rămân hidratate și catifelate.

Indiferent că folosești balsam de buze clasic sau unul din ingrediente naturale, este important să îl aplici seara, mai ales dacă ai stat mult timp în frig. De asemenea, este importantă hidratarea buzelor și dacă folosești rujuri care au o textură uscată.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *