A amestecat bicarbonat cu sare și ce a urmat i-a ușurat viața. Trucul pe care trebuie să-l știi neapărat

A amestecat bicarbonat cu sare și ce a urmat i-a ușurat viața. Trucul pe care trebuie să-l știi neapărat

Combinarea bicarbonatului cu sare poate aduce îmbunătățiri semnificative în bucătărie. Bucătăria este locul în care ne petrecem cea mai mare parte din zi, având în vedere că primul lucru pe care îl facem dimineața este să mergem și să ne pregătim o cană cu cafea, iar apoi luăm micul dejun și restul meselor.

Totuși, această încăpere din locuință trebuie să strălucească de curățenie, așa că avem o soluție pentru tine cu efecte multiple care cu siguranță îți va face viață mai ușoară.

Amestecul reprezintă rezolvarea unei probleme comune

Eliminarea grăsimii din cuptor poate părea o sarcină dificilă, dar cu puțin efort și câteva trucuri utile, puteți obține cu ușurință un cuptor curat și strălucitor.

Grăsimea și murdăria se acumulează de obicei în timp în cuptoarele folosite frecvent. Aceasta poate provoca mirosuri neplăcute și poate afecta calitatea alimentelor preparate în cuptor. Astfel, noi avem pregătită pentru dumneavoastră o soluție din două ingrediente care cu siguranță vă va ajuta să scăpați de această problemă.

Citește și: A amestecat o lingură de bicarbonat de sodiu cu două ingrediente secrete și a stropit baia. Ce s-a întâmplat apoi e uluitor

Cum poți scăpa de grăsimea din cuptor cu ajutorul acestui amestec simplu

Amestecul de bicarbonat cu sare reprezintă cea mai economică și eficientă soluție pentru curățarea unui cuptor plin de grăsime. Iată cum procedați: amestecați zece linguri de bicarbonat de sodiu, trei linguri de sare grunjoasă și patru linguri de apă fierbinte.

Cum cureți ușor cuptorul din bucătărie
 

După ce ați obținut o pastă omogenă din aceste ingrediente, aplicați-o pe suprafețele murdare ale cuptorului. Lăsați pasta să acționeze timp de 20 de minute și apoi clătiți cu grijă cu apă caldă. Rezultatele obținute vor fi cu siguranță pe măsură, iar cuptorul dumneavoastră va străluci de curățenie.

Vezi și: Cât bicarbonat de sodiu se pune, de fapt, în apa cu care uzi florile. Așa nu le distrugi, ci vor înflori abundent

Scapă de urmele de arsură după tăvi cu ajutorul bicarbonatului

Bicarbonatul de sodiu este un adevărat salvator atunci când vine vorba de curățarea tăvilor de copt pline de grăsime și de îndepărtarea urmelor de arsură, așa că vă oferim două soluții pentru rezolvarea acestei probleme.

Amestec pentru curățarea tăvilor de copt cu grăsime sau pete de arsură:

  • Presărați bicarbonat de sodiu generos pe suprafața tăvii murdare.
  • Adăugați puțină apă peste bicarbonatul de sodiu pentru a forma o pastă.
  • Înfășurați o bucată de folie de aluminiu pentru a face un cocoloș și utilizați-o pentru a freca petele de grăsime sau urmele de arsură din tavă.
  • După ce ați frecat bine tava, clătiți-o cu apă caldă și utilizați puțin detergent lichid de vase pentru a o spăla în profunzime.

Te poate interesa și: Ce se întâmplă dacă presari bicarbonat de sodiu pe covor, înainte să aspiri. Trucul de care puțini oameni știu

Soluție din bicarbonat cu oțet și lămâie

  • Presărați o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe întreaga suprafață a tăvii de copt.
  • Pulverizați oțet sau sucul de lămâie peste bicarbonatul de sodiu. Veți observa probabil efervescența rezultată din reacția chimică.
  • Întindeți pasta obținută pe toată suprafața tăvii de copt și lăsați-o să acționeze timp de aproximativ 30 de minute.
  • După ce a trecut timpul de acțiune, utilizați o cârpă sau un burete pentru a freca în profunzime suprafața tăvii. Urmele de arsură ar trebui să se îndepărteze ușor.
  • Clătiți bine tava cu apă caldă și spălați-o cu detergent lichid de vase pentru a îndepărta orice reziduu de bicarbonat sau oțet.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *