A apărut o nouă legumă în piețele din România. Aspectul ei face furori, arată ca o varză și are gust de nuci

În piețele din România și-a făcut apariția o legumă inedită. Este vorba despre Kalettes, un fel de varză cu gust de nuci, pe care românii o cultivă la Buzău. Ce mai trebuie să știi este că leguma face furori deja în țări din vestul Europei, ffind foarte apreciată pentru calitățile ei.

Leguma care i-a uimit pe români

Frunzele de Kalettes se aseamănă la gust cu nucile, ceea ce le face o opțiune interesantă pentru cei care își doresc diversitate culinară.

„Nu e ca varza de Bruxelles închisă, e uşor deschisă”, a declarat Daniel Toma, cultivator de Kalettes din Balta Albă (Buzău), la Antena 3.

Această legumă inedită are frunze mici, asemănătoare cu cele ale verzei de Bruxelles, dar ondulate ca ale verzei kale. Gustul este interesant, simți că mănânci nuci!

„Anul trecut a fost experimental, am pus un pic mai mult, dar cererea deocamdată e scăzută, am pus mai mult pentru noi şi pentru promovare. (…) Oamenii deocamdată nu ştiu. Avem răbdare, aşteptăm ca chefii bucătari să pună în valoare şi această legumă. E un pic tare dacă o mânânci crudă, dar opărită e bună. E mai bună ca varza de Bruxelles, mie unul nu-mi place varza de Bruxelles, dar asta e chiar bună”, a explicat producătorul român.

Cum arată Kalettes

Kalettes, care au fost introduse în SUA în toamna anului 2014, sunt un hibrid de varză kale și varză de Bruxelles, cu frunze ondulate și tulpini violete. Leguma a fost dezvoltată peste 15 ani de compania britanică Tozer Seeds.

Unul dintre motivele pentru care a fost creată noua legumă a fost scăderea popularității verzei de Bruxelles în Marea Britanie, unde e consumată cel mai mult la cina de Crăciun. În ceea ce privește varza kale, în Anglia este cunoscută în principal ca hrană pentru oi.

Oricum ai numi-o, Kalettes au un gust ușor de nucă, mai blând decât varza kale și mai puțin pământesc decât varza de Bruxelles. Spre deosebire de varza normală, care are frunze mari si late, Kalettes le au mici și crețe, cu muguri verzi.

Leguma este bogată în vitaminele C și K, precum și în compuși organosulfurați care au fost legați de prevenirea cancerului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *