A înmuiat lămâie în sare grunjoasă și a scăpat de o mare problemă în baie. E trucul toamnei 2023

Această combinație puternică de sare grunjoasă și lămâie va fi și trucul tău prefereat de curățenie de acum înainte.
A înmuiat lămâie în sare grunjoasă și a scăpat de o mare problemă în baie. E trucul toamnei 2023

Există multe remedii naturale pentru treburile de zi cu zi din casă. Ingredientele pe care cu toții le avem în bucătătire ne pot fi de ajutor nu numai în prepararea rețetelor, ci și în diverse acțiuni de curățenie. Lămâia și sarea grujoasă, spre exemplu, fomează împreună un excelent agent de curățare a obiectelor din baie. Iată cum trebuie să precedezi. Acest truc simplu te va ajuta să scapi de o mare problemă în camera dedicată igienei.

A înmuiat lămâie în sare grunjoasă și a scăpat de o mare problemă în baie

Geamul de la cabina de duș se numără printre locurile în care se depune cel mai mult calcar. Petele supărătoare lăsate în urmă de apa dură sunt adesea greu de eliminat și trebuie o muncă susținută și produse scumpe și toxice pentru a obține un rezultat satisfăcător.

Totuși, cu autorul acestor ingrediente minunate, care cu siguranță se găsesc și în dulapu tău, poți pune în practică un truc genial. Astfel vei reuși să scapi de petele de calcar de pe geamul cabinei tale de duș foarte simplu și rapid.

Este vorba de lămâie și sare grunjoasă.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui o lămâie în mașina de spălat. Vei scăpa de problema cu care se confruntă toate gospodinele

Cum se procedează

  1. Se taie lămâia în două bucăți.
  2. Se înmoaie o jumătate de lămâie în sarea grunjoasă.
  3. Se freacă pereții dușului cu lămâia, storcându-o din când în când pentru a scoate sucul.
  4. Repetă procedura de câte ori este necesar până când toate urmele de calcar și săpun au fost îndepărtate.
  5. Clătește cabina de duș cu apă curată.

Cu ajutorul acestui truc, poți elimina cu ușurință urmele de calcar și reziduurile de săpun. Această tehnică funcționează la fel de bine pentru cabine de duș din sticlă și din plastic. O poți folosi chiar și pentru a îndepărta petele de rugină de pe căzi și cabinele de duș.

Citește și: De ce să pui lămâie în lapte. E aur curat, femeile de la țară fac asta de ani buni

În plus, funcționează pe aproape orice suprafață. Inclusiv gresia și robinetele. La fel de bine, poți înlocui lămâia cu grapefruit. Funcționează perfect ambele citrice în combinație cu sarea grunjuasă.

De ce funcționează

Cel mai grozav lucru la acest truc este faptul că nici măcar nu trebuie să depui prea mult efort frecând suprafețele. Și asta pentru că aciditatea lămâii este cea care distruge calcarul și dizolvă reziduurile de săpun într-un timp foarte scurt.

În ceea ce privește sarea grunjoasă, aceasta este un abraziv delicat care ajută la îndepărtarea mai ușoară a urmelor. Chiar și presărată peste lămâie, ea își păstrează puterea abrazivă și se dizolvă ușor în apă după curățare.

Înceracă acest truc minunat împotriva petelor de calcar și săpun de pe suprafețele din baie. Revino în comentarii și împărtășește-ne experiența ta. Spune-ne cât de util ți-a fost.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *