A murit Dan Matei Agathon. Fostul ministru al Turismului avea 73 de ani

Doliu în lumea politică
A murit Dan Matei Agathon. Fostul ministru al Turismului avea 73 de ani

Veste șoc în lumea politică de la noi din țară. Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului în Guvernul Năstase, a încetat din viață joi, pe data de 20 iulie. Anunțul trist al decesului fostului politician de 73 de ani a fost făcut de către Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Dan Matei Agathon a murit. Fostul politician avea 73 de ani

Dan Matei Agathon, unul dintre cei mai cunoscuți politicieni din România, a încetat din viață joi, 20 iulie, la vârsta de 73 de ani. Anunțul trist a fost făcut de Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România.

”Astăzi s-a stins din viață fostul ministru Dan Matei Agathon, pe care îl consider Unicul Ministru din ultimii 33 de ani! Am avut onoarea să lucrez 2 ani cu el și pot să spun că a fost un om într-adevăr pasionat de această Mare Industrie a României! Odihnește-te în pace, Prietene…!”, a scris Alin Burcea în mediul online.

La scurt timp, internauții au luat cu asalt secțiunea de comentarii și și-au exprimat regretul pentru moartea lui Dan Matei Agathon.

”O mare pierdere pentru toți cei care l-am cunoscut și am lucrat in Ministerul Turismului! Era un OM educat, prietenos, pasionat de turism și plin de umor! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Dumnezeu să-l odihneasca în pace! Îmi pare rău!

Dumnezeu să îl odihnească în pace ! Am lucrat cu dansul în ambele mandate la MT și după aceea la PSD. Un om deosebit.” au fost doar câteva dintre mesajele utilizatorilor.

Citește și Vestea uriașă primită de Elena Udrea. Ce se întâmplă cu pedeapsa cu închisoarea. Decizia e definitivă!

Dan Matei Agathon a decedat
Dan Matei Agathon a decedat

Cine a fost Dan Matei Agathon

Dan Matei Agathon s-a născut pe data de 17 septembrie 1949, în București și a fost unul dintre cei mai importanți politicieni de la noi din țară.

El a fost membru fondator al FSN (Fundația pentru Solidaritatea Națională), iar la scurt timp după Revoluție a ajuns director în Guvernul României.

Între 1992 și 1996, Dan Matei Agathon a fost ministru al Turismului, dar aceeași funcție a avut-o și în perioada 2000-2004, în mandatul lui Adrian Năstase.

De altfel, regretatul politician și-a legat numele de controversatul și eșuatul proiect Dracula Park, o inițiativă pe care a fondat-o împreună cu fostul premier menționat mai sus.

Proiectul a fost anunțat cu mare fast și presupunea construirea unui complex turistic tematic în jurul legendei lui Dracula, dar acesta nu s-a mai materializat niciodată.

Citește și Elena Udrea a recunoscut tot. Ce relație a avut, de fapt, cu Traian Băsescu: „Cel mai important om din viața mea”!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *