A murit un mare actor român. Era cunoscut pentru rolurile lui din filmele regizate de Sergiu Nicolaescu

Vezi mai jos despre cine este vorba!

Lumea filmului românesc este în doliu! Un actor de mare calibru, cunoscut pentru numeroasele sale roluri în filmele regizate de legendarul Sergiu Nicolaescu, a trecut în neființă. Vestea tristă a fost anunțată de Teatrul Național Târgu Mureș într-o postare pe rețelele sociale. Află, din rândurile de mai jos, despre cine este vorba!

Cine este actorul celebru care a încetat din viață

Cel care a părăsit această lume marți, pe data de 2 iulie, este Ion Rițiu. Celebrul actor avea 74 de ani. El a fost o figură emblematică a cinematografiei românești, având o carieră impresionantă ce s-a întins pe parcursul a peste cinci decenii.

Născut pe 4 decembrie 1950, în Târnăveni, Ion Rițiu a fost pasionat de teatru încă din copilărie, ceea ce l-a determinat să urmeze cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București. După absolvire, a început să joace în diverse teatre din țară, unde a impresionat prin talentul său actoricesc și prezența scenică.

A făcut furori în filmele lui Sergiu Nicolaescu

Cariera sa în film a luat avânt odată cu colaborarea cu Sergiu Nicolaescu, unul dintre cei mai mari regizori români. Ion Rițiu a devenit cunoscut pentru rolurile sale din filmele regizate de Nicolaescu, care l-au propulsat în lumina reflectoarelor.

Printre cele mai memorabile producții în care a jucat se numără ”Ciuleandra” (1985), ”Duelul” (1981), ”Mircea” (1989)”, ”Noi, cei din linia întâi” (1986) și ”Coroana de Foc” (1990). Aceste filme nu doar că i-au adus recunoaștere, dar au și consolidat locul său în istoria cinematografiei românești.

Ion Rițiu era apreciat pentru versatilitatea sa și capacitatea de a aduce la viață personaje complexe și diverse. De-a lungul anilor, a jucat în roluri istorice, dar și în drame și comedii, demonstrându-și astfel măiestria în arta actoriei.

Nu doar filmele regizate de Sergiu Nicolaescu au beneficiat de talentul său; Rițiu a avut o carieră prolifică și în teatru, unde a interpretat roluri de referință pe marile scene ale țării.

Citește și Moarte tragică pentru un actor din Pirații din Caraibe. Starul a fost sfâșiat de un rechin!

”A excelat atât pe scenă, cât şi în spatele camerelor de filmat”

Reprezentanții Teatrului Național Târgu Mureș au transmis un mesaj pe pagina de Facebook a instituției dedicat actorului. ”Ion Riţiu a fost un actor valoros, care a excelat atât pe scenă, cât şi în spatele camerelor de filmat, aducând onoare teatrului mureşean şi, pentru asta, va fi apreciat şi amintit etern.

Odihnească-se în pace. Transmitem condoleanţe familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au cunoscut şi l-au preţuit pe Ion Riţiu. Informaţii referitoare la slujba de înmormântare vor fi comunicate curând de familia Riţiu”, se arată pe pagina de Facebook a Teatrului Naţional Târgu Mureş.

Citește și Îl recunoști? Simpaticul băiețel a ajuns unul dintre cei mai îndrăgiți actori din România!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *