A presărat bicarbonat de sodiu în pământ, apoi a plantat trandafiri. Uimitor ce s-a întâmplat în câteva luni

Trucul este util și pentru alte plante

Scris de: Daoud Andra

12 Jun. 2023

A presărat bicarbonat de sodiu în pământ, apoi a plantat trandafiri. Uimitor ce s-a întâmplat în câteva luni

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient universal în bucătărie și nu numai. El are numeroase utilizări și în afara casei și poate fi un aliat de nădejde chiar și în grădină. Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în pământ, iar apoi plantezi trandafiri în locul respectiv.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în pământ

Bicarbonatul are numeroase proprietăți care îl fac să fie de folos în multe situații în gospodărie. Îl folosim la gătit, dar și ca remediu pentru anumite probleme. Poate fi utilizat la curățenie, la spălatul hainelor, dar calitățile sale se remarcă și atunci când este pus în pământul florilor.

Citește și: Cu ce trebuie să stropești trandafirii după ce înfloresc. Așa vor avea flori spectaculoase în fiecare an

Indiferent că îl pui în ghiveci sau în pământul din grădină, bicarbonatul de sodiu stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor, grăbește înflorirea și îmbunătățește calitatea solului. Proprietățile sale antifungice și antibacteriene fac ca rădăcinile plantelor, în special ale trandafirilor, să fie protejate de afecțiuni care ar putea duce la uscarea lor.

Pentru a observa diferența, adaugă bicarbonat de sodiu la o singură tufă de trandafiri și la celelalte nu. Vei vedea că trandafirul va înflori mai repede, iar florile vor rezista mai mult timp. Bicarbonatul poate fi diluat cu apă și aplicat și pe tulpină și frunze, pentru a proteja trandafirul de boli și dăunători. În acest fel, vei ține la distanță afidele, care atacă adesea tufele de trandafiri, mai ales în sezonul cald.

Citește și: Când se plantează trandafirii. Tot ce trebuie să știi pentru a avea o grădină spectaculoasă

Când se plantează trandafirii
Trandafiri de grădină

Cu ce să stropești trandafirii pentru a-i proteja

Trandafirii au nevoie de o fertilizare corectă, dar și de stropire împotriva dăunătorilor. Indiferent că alegi să folosești soluții chimice sau organice în acest scop, este important să le aplici atât cu rol de prevenție, cât și ca tratament, dacă este cazul.

Un ingredient eficient împotriva afecțiunilor trandafirilor este amoniacul. Acesta poate fi folosit atât pentru flori, cât și pentru tufele de fructe de pădure, cum ar fi coacăzul, murul sau zmeurul. Pentru a prepara soluția, diluează o lingură de amoniac și una de săpun lichid în 10 litri de apă. Amestecul se folosește pentru a stropi plantele și se aplică de jos în sus, astfel încât acestea să fie protejate de boli și insecte dăunătoare.

Citește și: Cu ce se stropesc trandafirii vara, de fapt. Secretul pentru a avea o grădină spectaculoasă

O altă soluție care protejează plantele este infuzia de ceapă. Pentru a o prepara, toarnă 10 litri de apă fierbinte peste 200 de grame de coji de ceapă și lasă amestecul să stea la căldură timp de 5 zile. Strecoară soluția și folosește-o pentru a stropi plantele. Poate fi utilizată atât pe florile care sunt deja afectate de dăunători, cât și pe cele sănătoase, având rol de prevenție.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.4 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *