Multe persoane preferă să nu mai poarte tricourile și cămășile albe din cauza faptului că s-au îngălbenit, mai ales în zona subrațului. Multe dintre produsele din comerț nu dau rezultatul promis, astfel că oamenii caută diferite trucuri pe internet. Din fericire, acestea chiar există.
Există deja câteva reguli, pe care le știe toată lumea. Se recomandă să speli hainele după fiecare purtare, apoi să le depozitezi într-un loc uscat și să eviți expunerea înelungată la lumina soarelui sau alte surse de căldură. Într-adevăr, aceste lucruri ajută la păstrarea hainelor, însă la un moment dat petele, mai ales cele galbene, tot vor apărea.
Apa oxigenată. Poate fi un agent de albire pentru hainele care s-au îngălbenit. Amestecă o cană de apă oxigenată, 3%, cu un litru de apă. Înmoaie apoi hainele îngălbenite acolo și lasă-le pentru 30 de minute. Clătește apoi hainele cu apă curată. Foarte important: apa oxigenată este un puternic agent de albire, așa că este important să utilizezi cantități adecvate și să nu lași hainele prea mult timp în soluție.
Bicarbonat de sodiu. Este un compus cristalin alb, cu proprietăți alcaline care reacționează cu acizii din pete și murdărie. Amestecă patru linguri de bicarbonat de sodiu cu apă caldă. Toarnă apă doar suficient cât să acopere hainele. Înmoaie acolo hainele și lasă-le timp de patru ore. Clătește-le apoi cu apă curată și usucă-le în mod obișnuit.
Sare. Este și ea o substanță cristalină care poate ajuta la eliminarea petelor și a mirosurilor neplăcute. Pentru a folosi acest truc trebuie să amesteci patru linguri de sare într-un litru de apă caldă. Înmoaie hainele îngălbenite în amestec timp de cel puțin patru ore. Clătește-le apoi în mod obișnuit.
Oțet alb. Este o soluție acetică ce poate ajuta la eliminarea petelor și restabilirea culorii albe a hainelor. Amestecă o cană de oțet alb cu patru litri de apă. Înmoaie hainele în soluția de oțet alb timp de cel puțin 30 minute. Clătește-le apoi în mod obișnuit și lasă-le la uscat.