A presărat cafea măcinată în frigider. Ce s-a întâmplat după 48 de ore

Truc simplu și la îndemâna oricui
A presărat cafea măcinată în frigider. Ce s-a întâmplat după 48 de ore

Știai că presărarea cafelei măcinate în frigider este un truc de mare ajutor? Multe gospodine se folosesc de el atunci când fac curățenie, mai ales atunci când trebuie să curețe frigiderul.

Ce se întâmplă dacă pui cafea măcinată în frigider

Se întâmplă destul de des ca frigiderul să aibă un miros neplăcut. Acesta trebuie curățat rapid pentru a nu fi afectată funcționarea acestuia și, mai ales, mâncarea din el. Cum curățăm însă frigiderul? Curățenia cu diferite produse poate dura destul de mult și există posibilitatea ca mirosurile să rămână încă prezente ulterior.

Astfel, există o modalitate mult mai simplă și foarte ieftină, care nu este deloc dăunătoare sănătății: cafeaua măcinată.

Înainte de a folosi cafeaua măcinată în frigider este bine ca acesta să fie dezghețat, iar înainte să fie șters cu apă, detergent de vase și bicarbonat de sodiu. Cafeaua măcinată va fi ca un deodorant, iar un rezultat eficient poate fi obținut dacă este răspândită prin întreg frigiderul gol și lăsată să acționeze timp de 48 de ore. După acest interval vei observa rapid că mirosurile neplăcute au dispărut. Șterge apoi frigiderul înainte de utilizare, scrie stiridiaspora.ro.

Ce se întâmplă dacă pui zațul de cafea într-o șosetă

Zațul de cafea este un remediu excelent pentru multe probleme din casă. Spre exemplu, poate fi folosit și pentru eliminarea mirosurilor neplăcute ale pantofilor. Tot ce ai de făcut este să pui zațul de cafea uscat într-o șosetă, o legi la capăt și o pui în pantofii care au un miros neplăcut. Lasă să acționeze peste noapte, timp în care cafeaua va absorbi mirosul neplăcut al pantofilor tăi.

Totodată, zațul de cafea îți poate fi de ajutor atunci când cureți oalele și tigăile. Folosește zațul pentru a le freca, apoi spală totul normal și rezultatul va fi unul neașteptat. Tot zațul de cafea este și un bun produs pentru a avea mâini catifelate dacă este folosit ca scrub.

Ce conține zațul de cafea

Zațul de cafea nu trebuie aruncat deoarece are o mulțime de beneficii. El poate fi pus și în ghivecele plantelor deoarece le ajută. Important este să folosiți zaț uscat, atunci când îl încorporați în pământul pentru flori. Iată ce conține zațul de cafea:

  • o pondere bună de azot
  • potasiu
  • fosfor
  • diverse minerale care sunt încorporate în sol, apoi către planta.

„Acest proces durează până când zațul de cafea este descompus, prin urmare, primele efecte benefice vor apărea după câteva luni și nu chiar imediat, de aceea este nevoie de răbdare. Zațul de cafea la flori are avantajul că produce în sol un mediu propice pentru dezvoltarea microorganismelor și chiar a ramelor. Asta înseamnă că pământul este unul fertil pentru plante”, explică un specialist în domeniu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *