A pus Coca Cola în detergentul de vase, apoi s-a apucat să spele cratițele. Rezultatul a fost unul fabulos, vei încerca și tu imediat

Acest amestec face minuni pentru oalele și cratițele din bucătărie.
A pus Coca Cola în detergentul de vase, apoi s-a apucat să spele cratițele. Rezultatul a fost unul fabulos, vei încerca și tu imediat

A curăța grăsimea și murdăria de pe vasele din bucătărie poate fi o adevărată bătaie de cap pentru multe gospodine. De obicei , urmele de grăsime de pe crătiți sunt o adevărată provocare, chiar dacă folosești soluții chimice. Există, totuși, o metodă mult mai la îndemână și eficientă pentru a curăța vasele murdare!

Ce s-a întâmplat după ce a pus Coca Cola în detergentul de vase

Multe dintre ingredientele pe care le avem în bucătărie pot fi folosite la curățarea vaselor murdare de mâncare. Din păcate, acestea nu curăță eficient de multe ori, așa că apelăm la diverse trucuri pentru ca murdăria să dispară total.

Dacă vă imaginați că un pahar de Cola este bun doar pentru a ne potoli setea după o masă copioasă, ei bine, v-ați înșelat! Specialiștii au descoperit că această băutură carbogazoasă înlocuieşte cu succes produsele de curăţenie.

Coca-Cola este bună pentru îndepărtarea ruginii, a calcarului de pe chiuvete sau robinete, dar curăță eficient și grăsimea uscată de pe crătiți. Această rețetă de soluție de curățat vase murdare se face extrem de simplu și, în plus, este și ieftină. Iată de ce ai nevoie:

  • 50 ml detergent lichid
  • 50 ml Coca-Cola
  • un bol
  • o jumătate ceașcă de apă
  • o lingură de sare
  • o lingură bicarbonat de sodiu

Prima dată amestecați detergentul lichid cu Cola, apoi, într-un bol separat, amestecați apa cu sarea și bicarbonatul de sodiu, până ce se dizolvă toate. La final, le încorporați pe toate și obțineți un amestec pe care îl transferați într-un pulverizator.

Citește și: Amestecul special care curăță praful de pe plante. Ai nevoie de 3 ingrediente banale din bucătărie

Apoi aplicați amestecul pur şi simplu pe crătițile care au grăsime uscată pe ele! Coca Cola va îndepărta grăsimea uscată și murdăria de pe acestea. Această băutură topeşte grăsimea dacă stropiţi oalele şi lăsaţi lichidul să acţioneze câteva minute. După acţionare, grăsimea se înmoaie, iar vasele de bucătărie vor fi mai uşor de curățat. La final, vor arăta ca noi!

Ce mai puteți curăța cu acest amestec

Coca Cola, în combinație cu bicarbonatul de sodiu, va avea o reacție chimică și va face multă spumă. După ce se amestecă bine, se toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator și se aplică pe hotă, pe aragaz, în interiorul cuptorului sau pe cuptorul cu microunde. Se lasă să acționeze, pentru a dizolva grăsimea și urmele de mâncare arsă.

Coca Cola se mai poate folosi și pentru a îndepărta depunerile de calcar de pe robinet, chiuvetă și cadă!

Citește și: Amestecul puternic care curăță grăsimea de pe hota din bucătărie. Ingredientele sunt la îndemâna oricui, trucul uimitor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *