A pus folie de aluminiu pe ușă și niciodată nu s-a mai confruntat cu această problemă neplăcută. Trucul e de mare ajutor în casă

Trucuri foarte utile
A pus folie de aluminiu pe ușă și niciodată nu s-a mai confruntat cu această problemă neplăcută. Trucul e de mare ajutor în casă

Folosită de zeci de ani, folia de aluminiu este un aliat prețios pentru toți bucătarii. Dar acest material are o versatilitate rară care simplifică multe sarcini în casă. Pe lângă faptul că vă permite să coaceți alimente, să protejați alimentele sau să reîncălziți mâncăruri gata preparate, este plin de proprietăți interesante pentru o gamă întreagă de utilizări nesperate.

Care sunt diferitele utilizări ale foliei de aluminiu?

Folia de aluminiu este întotdeauna prezentă în majoritatea bucătăriilor. Și pe bună dreptate: vă poate scoate din încurcături în foarte multe feluri. Fie că este vorba de a vă proteja mâncarea de bacterii, de a o păstra caldă, de a vă împacheta sandvișurile sau de a vă ajuta să născociți rețete delicioase la cuptor. Dar asta nu este tot. Dincolo de bucătărie, o puteți folosi pentru o mulțime de scopuri neașteptate, scrie santeplusmag.com.

Depozitarea alimentelor

O funcție clasică pe care toată lumea o cunoaște deja: folia de aluminiu este foarte utilă pentru depozitarea alimentelor. Înfășurând resturile de mâncare în această folie de argint și depozitându-le în frigider, produsele tale vor rămâne mai proaspete pentru mai mult timp.

Vezi și – De ce să pui folie de aluminiu în jurul plantelor din grădină. Trucul pe care puțini îl cunosc, efectele sunt extraordinare

Izolație termică

După cum știți, folia de aluminiu este un excelent izolator termic. De aceea, este adesea folosită pentru a menține căldura în oale și tigăi. În mod similar, înfășurarea unui fel de mâncare în folie de aluminiu înainte de a-l introduce în cuptor ajută la o gătire uniformă.

Curățarea fierului de călcat

Știați că folia de aluminiu poate fi folosită și pentru a vă purifica fierul de călcat? Dacă acesta conține reziduuri de amidon sau alte murdării, pur și simplu porniți-l și treceți-l peste folia de aluminiu pentru a îndepărta toată murdăria.

De ce să pui folie de aluminiu pe ușa de la intrare?

Nu există nicio îndoială că vizitatorii neașteptați pot veni și vă pot deranja în timpul zilei, în special pisicile vagaboande care încearcă să intre în grădină sau chiar să se strecoare în casă. Dar cu acest sfat, problema va fi de domeniul trecutului. Această tehnică ingenioasă poate fi foarte utilă pentru a descuraja pisicile, porumbeii sau orice alt animal nedorit. Cu acest truc, orice animal vagabond care încearcă să intre în casa ta va fi automat enervat și nu va mai da târcoale.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
6.3 24 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *