A pus frunze de dafin în baie și a descoperit un truc fabulos. Vei face și tu asta

Încearcă acest truc inedit

Scris de: Oana Matei

09 Jul. 2023

A pus frunze de dafin în baie și a descoperit un truc fabulos. Vei face și tu asta

Fie că ești un pasionat al gătitului sau că îți place să ai o baie relaxantă, există un ingredient accesibil și subestimat care poate aduce o mulțime de beneficii în casa și baie ta – frunzele de dafin. Aceste frunze aromatice, cunoscute și pentru utilizarea lor în bucătărie, au o serie de întrebuințări surprinzătoare și utile dincolo de condimentarea mâncărurilor. De la proprietățile antibacteriene și antifungice până la aroma lor plăcută, frunzele de dafin pot deveni un aliat prețios în îngrijirea casei și a corpului.

Motivele pentru care să pui frunze de dafin în baie

Într-adevăr, dafinul are numeroase proprietăți benefice. Plasarea frunzelor din această plantă aromată, în baie, poate fi o idee excelenta pentru a profita de efectele pozitive pe care le are asupra organismului nostru. Când aburul de la duș se amestecă cu esența de dafin, creează o senzație care este absorbită prin pielea noastră, oferindu-ne o experiență de revitalizare.

Deși poate părea greu de crezut, lăsarea frunzei de dafin în baie poate avea numeroase beneficii pentru organismul nostru. Odată cu aburul de la dușuri, proprietățile dafinului vor pătrunde în corpul nostru și pot ajuta la îmbunătățirea digestiei. Și nu doar atât, a avea această plantă aromată în baie va ajuta și la păstrarea parfumului în casă.

Vezi și De ce să dormi cu frunze de dafin sub perne. Efectele sunt uimitoare, dar puțini le cunosc

Truc inedit împotriva umezelii și a mucegaiului din baie

Dafinul poate fi o soluție împotriva umezelii din baie și de aceea îți recomandăm să încerci acest truc.

În primul rând, este bine să știi că dafinul conține un ulei esențial puternic. Această substanță, atunci când vine în contact cu umiditatea sau vaporii din baie, poate parfuma spațiul cu o aromă naturală și plăcută. Este suficient să pui două sau trei frunze de dafin în tubul de carton de hârtie igienică. Pe măsură ce frunzele se usucă , mirosul va fi eliberat încet, creând un parfum plăcut acolo unde plasezi tubul de hârtie igienică. În plus, vei scăpa și de insectele din baie, dafinul fiind cunoscut ca repelent pentru insecte.

Totodată, datorită proprietăților lor antifungice, frunzele de dafin pot contribui la prevenirea dezvoltării mucegaiului în spațiile umede sau în locurile predispuse la apariția acestuia, cum ar fi băile sau subsolurile. Plasarea unor frunze de dafin în aceste zone poate reduce riscul de mucegai și poate menține o atmosferă curată și sănătoasă.

Alungă energia negativă din casă

Dincolo de utilizările sale convenționale care ajută la treburile casnice, dafinul are puteri mistice. Poate nu știi, dar dafinul a fost folosit de secole în practici spirituale pentru a îndepărta energia negativă din case și pentru a crea un mediu mai pozitiv și mai echilibrat. Unii oameni folosesc aceste frunze și ca un talisman norocos, aducător de câștiguri financiare.

Vezi și A ars frunze de dafin într-un bol, iar efectele nu au întârziat să apară. Trucul e extraordinar, dar puțini știu de el

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.7 54 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *