A pus un săpun printre plantele din grădină. Uluitor ce a găsit în următoarele zile

Săpunul are numeroase întrebuințări, chiar și pentru plante
A pus un săpun printre plantele din grădină. Uluitor ce a găsit în următoarele zile

Săpunul nu este doar obiectul de igienă indispensabil din casa oricărei persoane. Acesta poate avea multe alte întrebuințări, la care nimeni nu s-ar fi gândit. De exemplu, poți folosi săpunul pentru a-ți îngriji grădina. Află cum, în cele ce urmează!

Săpunul ține la distanță dăunătorii de plantele tale

Puțină lume știe că săpunul poate fi folosit într-un mod foarte eficient pentru a alunga dăunătorii, în special gândacii care vă pot distruge plantele din grădină. Bineînțeles, nu trebuie folosit orice tip de săpun, ci unul de origine organică. Acesta se descompune încet și se amestecă cu substanțele vegetale din grădina ta. Dacă vei alege un săpun chimic, plantele vor putrezi.

De asemenea, trebuie să alegi un săpun care are în compoziție extract de eucalipt. Mirosul sperie insectele, șoarecii și alte animale care pot crea ravagii printre plantele tale. După alegerea săpunului, trebuie avut grijă în ce fel se aplică acesta.

Săpunul poate fi răzuit, însă nu pus direct pe pământ. De asemenea, poate fi și mărunțit în bucăți dar, la fel, nu trebuie pus la baza plantelor, pe pământ, ci așezat la o distanță mică de sol. Puteți improviza suporți din bețe de bambus și șosete. Acest scut format în jurul plantelor vor ține cu siguranță departe dăunătorii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
6.1 36 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *