Accesoriile pe care trebuie să le poarte orice mireasă în ziua nunții. Căsătoria este o sărbătoare religioasă și spirituală care unește sufletele pereche din toate țările. Acest ritual a suferit mai multe modificări de-a lungul timpului dar cu toate acestea, sunt multe tradiții care încă se respectă.
Între acestea, rochia miresei și accesoriile sunt pline de semnificații. Ce semnificaţie are fiecare.
Încă din secolul al XIII-lea, Biserica Catolică a încercat să creeze o emblemă vizuală a onoarei feminine. De aceea, a insistat asupra folosirii vălului în timpul nunților. Aceasta simbolizează modestia, inocența și virtutea soției. De regulă trebuie să fie alb, deoarece albul înseamnă bucurie, triumful gloriei și al iubirii. În unele culturi orientale, vălul era purtat pentru a ascunde complet chipul miresei de un mire care nu o văzuse niciodată.
Buchetul este ultimul aranjament floral pe care mirele îl dăruiește miresei și primul pe care aceasta îl primește în calitate de soție. Reprezintă și fericire și noroc. De aceea, se consideră că aruncarea buchetului și prinderea lui înseamnă noroc pentru femeia singură în viitoarea ei căsătorie. Buchetul trebuie să fie făcut din flori naturale, nu artificiale.
Înseamnă belșug și noroc pentru bărbatul singur care o va prinde. În urmă cu mai mulți ani, în secolul al XIV-lea, în Franța, a apărut obiceiul ca jartiera miresei să aducă noroc. De aceea, se obișnuia ca bărbații invitați la petrecere să alerge viitoarea soție pentru a încerca să-i scoată jartiera de pe picior. Din fericire, acest obicei nu se mai folosește, în zilele noastre. Mireasa este cea care aruncă jartiera și cel mai norocos bărbat trebuie să o prindă.
Nu există o regulă stabilită cu privire la tipul de bijuterii pe care orice mireasă ar trebui să le poarte. Cu toate acestea, se spune că este bine ca mireasa să poarte în ziua nunții un cadou de la mama ei sau de la bunica acesteia. Obiectele vechi, purtate anterior se consideră că vor aduce noroc. În această categorie poate fi vorba de o pereche de cercei, un colier sau o brățară. Nu este greșit ca bijuteriile alese să fie potrivite și cu modelul rochiei de mireasă.
Șalul este cosiderat un accesoriu care poate fi purtat de mireasă în timpul ceremoniei religioase. Acesta poate să acopere umerii sau decolteul și oferă o notă de eleganță miresei. De asemenea, un șal poate fi util mai ales dacă nunta are loc în lunile mai reci. De obicei se asortează cu rochia de mireasă și poate fi confecționat din voal sau chiar din dantelă.
Citește și ce trebuie să cumpere naşa la nuntă. Tradiţii şi obiceiuri pe care trebuie să le respecte