Aceasta este pasărea care poate să stea un an în zbor fără să atingă solul. Are capacități extraordinare

Aceasta este pasărea care poate să stea un an în zbor fără să atingă solul. Are capacități extraordinare

Lumea păsărilor este cu adevărat fascinantă. De la viteza uluitoare cu care colibri își mișcă aripile (50-80 bătăi pe secundă) și până la dimensiunile impresionante ale struțului, considerat cea mai mare pasăre din lume, toate au anumite caracterisitici cu adevărat impresionante. Există însă și o pasăre care se deosebește de celelalte prin faptul că reușește să zboare o perioadă foarte lungă de timp, fără a atinge pământul. Iată despre ce specie este vorba.

Aceasta este pasărea care poate să stea un an în zbor fără să atingă solul

Cea mai mare pasăre zburătoare din lume este albatrosul. Cu aripi înguste și o anvergură de până la 3,4 metri, albatroșii pot plana în vântul puternic deasupra oceanului pentru perioade lungi de timp fără să bată din aripi.

Impresionantă este și viteza cu care pot să zboare albatroșii. Aceste păsări pot atinge chiar și 120 km/ h în aer. Dacă un avion se ajută de motor pentru a împinge aerul peste aripi, albatroșii se folosesc de latitudinile cu vânturi puternice din oceanele sudice.

Albatroșii pot călători pe distanțe foarte lungi. În funcție de specie, vârstă și sex, păsările pot zbura chiar și 10.000 de kilometri.

Te-ar putea interesa și: „Singurul animal din lume care poate trăi 2 ani fără mâncare. Are un aspect înfricoșător, multora le e frică de el

Albatrosul, printre cele mai longevive păsări

Albatrosul este pasărea care poate trăi cel mai mult fără să pună piciorul pe pământ, uneori poate fi vorba chiar și un an sau peste. Totuși, el este nevoit să coboare în apă pentru a-și procura hrana. Mâncarea preferată a albatrosului este consituită din pește și calamari.

În ceea ce privește durata de viață, un albatros poate trăi câteva zeci de ani. Unul dintre cele mai longevive exemplare studiate ajunsese la vârsta de 66 de ani.

Albatroșii sunt, de asemenea, o specie foarte fidelă. Ei își aleg partenerii pe viață, asemenea berzelor. Conform unui studiu publicat în anul 2006 în revista IBIS, din 75 de cupluri de albatroși călători, doar opt aveau pui care nu proveneau de la primul partener al mamei.

Te-ar putea interesa și: „Puterile uimitoare pe care le au unele animale. Lucruri pe care sigur nu le ştiai

Albatrosul, specie pe cale de dispariție

În ultimii ani, albatroșii au suferit o depulare masivă. Toate speciile de albatros, cu excepția uneia singure sunt fie amenințate, fie în pericol, fie pe cale să fie amenințate, scrie shtiu.ro.

Pericolul pentru aceste păsări vine de la plasele de pescuit, care prind în mod neintenționat albatroșii în timp ce urmăresc bancurile de ton sau de alți pești comerciali.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *