Acte necesare la examenul de Bacalaureat 2022, care a început astăzi, luni, 6 iunie pentru toți elevii de clasa a XII- a. Anul acesta, probele orale se vor desfășura pe parcursul a 10 zile. Prima probă pe care candidații o vor susține astăzi este la competențe ligvistice de comunicare orală în limba română.
Luni, 6 iunie, elevii de clasa a XII-a au început probele orala la Bacalaureat 2022. Acestea se vor desfășura pe parcursul a 10 zile. Prima probă pe care candidații o vor susține astăzi este la competențe ligvistice de counicare orală în limba română. Pentru ca elevii să susțină la probele scrise, este necesar să treacă peste probele orară. Ce acte trebuie să ai asupra ta la examenul de Bacalaureat 2022.
Primele probe vor fi cele orale, care se vor desfășura pe parcursul a 10 zile, în perioada 6-16 iunie 2022. Elevii care vor susține probele scrise, trebuie să știe că acestea încep la ora 9.00. Înainte de a intra în sala de examen, elevul trebuie să aibă asupra lui actul de identitate. În caz contrar, acesta nu poate susține proba.
Pentru ca elevii să se familiarizeze cu cerințele examenelor, Ministerul Educației a publicat modele de subiecte pentru evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
După prima etapă, cea a probelor orale, urmează etapa probelor scrise. Următoarea etapă a examenului de Bacalaureat este reprezentată de probele scrise, care se vor desfășura pe parcursul a 4 zile, în perioada 20-23iunie 2022. Elevii vor avea la dispoziție trei ore pentru a elabora lucrările scrise, din momentul în care primesc subiectele. Ei vor fi monitorizați atât video, cât și audio pe toată perioada desfășurării probelor.
Absolvenții de liceu sunt obligați să aibă asupra lor un act de identitate. Pe lângă acesta, lor le mai trebuie instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră, care le vor fi necesar la redactarea lucrărilor.
De asemenea, pentru Matematică, elevilor le este permis să aibă asupra lor instrumente de desen, precum și un creion negru, care le vor fi necesare pentru realizarea schemelor și a desenelor sau a figurilor geometrice.
„Îmi doresc ca măcar examenele naționale să fie derulate complet, inclusiv cu probe de competențe și în condiții de normalitate, pentru a vedea cu adevărat unde suntem, cât am pierdut.
Dacă nu vedem, oricât de trist ar fi să vedem cât de mult am pierdut, nu putem să avem deciziile corecte pentru a recupera aceste pierderi”, declara Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în urmă cu trei luni.