Adevărul a ieșit la iveală despre Klaus Iohannis. Cine este, de fapt, și cum arată sora președintelui. De ce o ține ascunsă

Detalii interesante despre familia lui Klaus Iohannis.
Adevărul a ieșit la iveală despre Klaus Iohannis. Cine este, de fapt, și cum arată sora președintelui. De ce o ține ascunsă

Primul om în stat a fost întotdeauna o persoană discretă în ceea ce privește viața personală. Nu a dorit să vorbească niciodată public pe marginea acestui subiect, însă a abordat această temă în cartea sa ”Pas cu pas”, publicată în urmă cu mai mulți ani. Cei care au citit volumul autobiografic al președintelui au putut afla mai multe despre familia lui Klaus Iohannis. În paginile cărții sale, șeful statului o menționează și pe Krista, sora sa mai mică.

Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis

Îl vedem des pe micul ecran, dar Klaus Iohannis nu apare niciodată în fața națiunii vorbind despre viața sa personală. Cu toate acestea, președintele României a făcut dezvăluiri despre familia sa o singură dată, în volumul său autobiografic, ”Pas cu pas”.

Citește și: Carmen Iohannis, desființată pe internet. Gafa cu rochia care a atras multe critici: „Din păcate, la fel ca poporul pe care-l reprezintă”

Șeful statului a dezvăluit ce meserie au avut părinții săi înainte de a se pensiona, dar și amănunte despre sora sa, Krista. Femeia are 59 de ani și este cu patru ani mai mică decât Klaus Iohannis. Krista este stabilită de mai mulți ani în Germania, acolo unde locuiesc și părinții săi.

Însă prea multe detalii nu se știu nici acum despre sora președintelui, deși multă lume ar fi curioasă să afle, spre exemplu, cu ce se ocupă aceasta.

Citește și: Ce diferență de vârstă este între Klaus Iohannis și soția lui, Carmen. Cu câți ani este mai mare președintele României

Tot în cartea care urmărește traseul său profesional, „de la catedra de fizică la ipostaza de candidat pentru președinție” regăsim prima și singura fotografie cu sora acestuia, alături de părinții lor.

Klaus Iohannis, alături de întreaga sa familie. Sursa foto: Facebook
Klaus Iohannis, alături de întreaga sa familie. Sursa foto: Facebook

Cât de bine se înțelege Klaus Iohannis cu părinții săi

În cartea sa, președintele României a dezvăluit că are o relație extrem de apropiată cu membrii familiei sale, pe care îi vizitează periodic. Klaus Iohannis s-a născut la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni.

Părinţii președintelui, Susanne şi Gustav Heinz Johannis, au imigrat ca pensionari în anii de după Revoluţia din 1989 şi s-au stabilit în Germania, la Wurzburg. Susanne Iohannis a lucrat ca asistentă medicală, în timp ce tatăl șefului statului a fost tehnician la o firmă din Sibiu.

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, a scris Klaus Iohannis.

Cu ceva timp în urmă, Klaus Iohannis a dezvăluit că familia sa este atestată în Cisnădie încă din secolul al XVI-lea, însă cu toate acestea, atunci când tatăl său l-a înregistrat la naștere, funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu ”J”, așa cum a fost scris în familia sa de mai bine de 500 de ani.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
5.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *