Admitere Academia de Poliție 2022 și condițiile pe care candidații trebuie să le respecte dacă vor să urmeze această școală. În cazul în care vreți să urmați Academia de Poliție, trebuie să luați în vedere câteva reguli esențiale la înscriere. Mai mult, aflați ce acte vă sunt necesare, pebtru ca dosarul să fie complet. Pentru cei care nu știu, iată mai jos ce condiții trebuie să îndeplinească candidații.
Admitere Academia de Poliție 2022
Absolvenții clasei a XII-a se află în această perioadă în perioada sesiunii de Bacalaureat 2022. După încheierea examenelor urmează admiterea. Fiecare dintre elevi își vor alege universitatea la care vrea să studieze pentru următorii trei sau patru ani. Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații la Academia de Poliție.
După încheierea Bacalaureatului, mulți dintre elevi își doresc să continue studiile la Academia de Poliție. Anul trecut, au concurat cinci pe loc. Iată ce condiții trebuie îndeplinite pentru admiterea în această instituție de învățământ superior.
Calendar și condiții de participare
Calendarul și condițiile de participare la Academia de Poliție în 2022 au fost publicate pe site-ul instituției. Acolo, viitorii studenți se vor pune la curent cu tot ceea ce au de făcut. Înscrierile se desfășoară în a doua jumătate a lunii iulie.
Începutul unui nou an școlar este un moment încărcat de emoție și entuziasm pentru elevi, profesori și părinți deopotrivă, indiferent de colțul lumii în care…
Sistemul de rezidențiat medical din România se va modifica semnificativ în urma adoptării recentei Ordonanțe de Guvern 44/2024. Printre cele mai notabile noutăți introduse se…
Probele pentru admitere sunt:
medicală
psihologică
sportivă și teoretică.
Examenul teoretic se concentrează asupra verificărilor la:
istorie
limba română
o limbă străină. Candidatul poate opta doar pentru engleză, franceză, germană, spaniolă sau rusă.
Calendarul admiterii la Academia de Poliție
21-27 iulie 2022: achitarea, online, de către candidații declarați apt psihologic, a taxei de înscriere la concurs, de 450 de lei;
22-28 august 2022: susținerea probei de evaluare a performanței fizice;
30-31 august 2022: susținerea probelor scrise;
1 septembrie 2022: afișarea rezultatelor provizorii la probele scrise;
1-2 septembrie 2022: depunerea contestațiilor la probele scrise;
3-4 septembrie 2022: soluționarea contestațiilor la probele scrise;
29 septembrie 2022: examinarea medicală;
30 septembrie 2022: fișarea rezultatelor definitive ale candidaților declarați ”ADMIS”;
1 octombrie 2022: prezentarea candidaților declarați ”ADMIS” în vederea înmatriculării.
„La Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” se vor trimite numai dosarele/documentele scanate ale candidaţilor declaraţi „Apt” din punct de vedere psihologic, respectiv ”pentru efort fizic în vederea participării la concursul de admitere la o instituție de învățământ MAI” (medical).
În plus, înscrierea unui candidat la concursul de admitere este condiţionată de primirea de către Academie a documentelor în formatul prevăzut de Regulament și de confirmarea încasării taxei”, este anunțul făcut de Ministerul Educației.
Condiții pe care candidații trebuie să le respecte la înscriere
înscriere sau, după caz, aprobarea scutirii de taxă.
să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie
să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic
să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat sau să prezinte adeverință care atestă că au susținut examenul de bacalaureat
să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00. Excepție fac candidații care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene
să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ;
nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic odată declarați ADMIS.
să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
să cunoască limba română, scris şi vorbit;
să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist;
să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;