Admitere facultate 2022, detalii importante pentru toți elevii care au susținut în această vară examenul de Bacalaureat. După ce candidații vor absolvi examenul maturității, urmează admiterea la facultate, pentru mulți dintre ei. În cazul în care nu v-ați hotărât încă unde vă continuați studiile, vă invităm să vedeți mai jos lista cu facultăți, dar și cât de mult contează nota obținută la Bac 2022. De asemenea, mai jos aveți lista cu acte necesare la dosar.
Spre deosebire de alți ani, când lucrurile erau mai simple, atunci când venea vorba despre admiterea la facultate, anul acesta, lucrurile s-au mai complicat. Însă, depinde foarte mult de ceea ce vă doriți să faceți pe viitor. Unele universități din România au schimbat metodologia de admitere pentru anul 2022. Viitorii studenţi vor trebui să depună mai mult efort pentru a fi acceptați la facultate.
La Universitatea București candidații găsesc 8000 de locuri la buget. Concursul de admitere la facultățile Universității din București. Înscrierile se desfășoară în perioada 1-30 iulie, iar data limită de afișare a rezultatelor este 30 iulie 2021.
Puteți accesa pentru următoare forme de învățământ:
Perioada de înscrieri: 8 – 17 iulie 2022
Pentru sesiunea iulie 2022, Facultatea de Biologie oferă viitorilor studenți posibilitatea de a se înscrie on-line (înscrierea se face prin crearea unui cont pe platforma de înscrieri). Sau fizic (prin depunerea unui dosar care va conține toate actele necesare înscrierii) la sediul Facultății de Biologie din Spl. Independenței.
Admiterea se face începând cu luna iulie, iar candidații au de susținut anumite probe, pe lângă media obținută la ac 2022.
Admiterea la studii universitare de licenţă în anul universitar 2022-2023 se va face exclusiv pe baza notelor obţinute la examenul de Bacalaureat.
Înscrierile se fac între 4 și 30 iulie. Pe 30 iunie se afișează rezultatele la probele susținute de candidați
Perioada înscrierilor între 4 și 30 iulie.
-Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), precum și al Facultății de Psihologie și Științele Educației;
„Candidații se pot înscrie la doar trei facultăți cu o singură taxă. În cadrul celor trei facultăți pot opta pentru oricâte specializări doresc. Dacă doresc să se înscrie la mai mult de trei facultăți, trebuie să achite încă o taxă”, anunță Ministerul Educației
Admiterea la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” și Facultatea de Automatică și Calculatoare
La aceste două facultăți, admiterea se va face prin susținerea unei probe scrise. Dacă va exista un candidat care vrea să se înscrie atât la Arhitectură, cât și la Automatică și Calculatoare, va trebuie să completeze câte o fișă pentru fiecare facultate și să depună dosare separate, transmite Edupedu.
„Susținerea unui probe scrise (test grilă), în limba română, pentru ocuparea locurilor subvenționate de la bugetul de stat și a locurilor cu taxă în lei” și „evaluarea performanțelor școlare și, eventual, universitare ale candidaților, pe baza dosarului personal depus, pentru locuri cu taxă în valută și locuri cu taxă în lei pentru a doua facultate”, anunță Edu.ro.
Vor fi introduse 20 de subiecte de gândire critică în cadrul examenului de admitere.
Cele 20 de subiecte de gândire critică vor testa aplicarea capacității de înțelegere a candidaților la anumite situații de fapt, după cum a transmis Facultatea de Drept.