Aer condiționat sau ventilator. Care este de fapt mai eficient pe vremea caniculară

Care dintre cele două aparate este mai bun
Aer condiționat sau ventilator. Care este de fapt mai eficient pe vremea caniculară

După cum ai observat deja, în această perioadă ne confruntăm cu un val de căldură greu de suportat, așa că trebuie să ne luăm măsuri pentru a trece cu bine peste aceste zile caniculare. Și acum vine intrebarea: care este mai eficient aerul condiționat sau ventilatorul? Iată ce spun specialiștii!

Aer condiționat sau ventilator? Care este mai eficient dintre cele două

În aceste zile, mercurul din termometre poate atinge chiar și 40 de grade Celsius, iar ieșitul afară trebuie evitat pe cât posibil, dar și statul în casă fără nicio metodă de răcire poate fi unul riscant, spun specialiștii.

Dacă resimți senzația inconfortabilă de căldură, trebuie să-ți răcorești locuința acum. Căldura te pune într-o dispoziție proastă, te face mai obosit și îți poate afecta chiar și somnul. Vrei să scapi de ea? Ei bine, află că nu toate modalitățile sunt la fel de eficiente.

Cum îți răcorești locuința pe timpul verii, este mai bine să cumperi un aparat de aer condiționat sau un ventilator? Citește mai departe pentru a afla ce tip de aparat este mai bun.

Cum sa-ti racoresti locuinta
Cum sa-ti racoresti locuinta

Care răcește locuința mai repede

Achiziționarea unui ventilator este mai rapidă decât cea a unui aparat de aer condiționat, deoarece acesta din urmă necesită ajutorul unui profesionist pentru instalare.

Dar dacă te întrebi care dintre cele două răcește locuința mai repede, răspunsul este clar: aparatul de aer condiționat. Ventilatorul nu scade temperatura ambientală, iar atunci când termometrul depășește 30 de grade, acesta nu este foarte eficient. În plus, pentru a-i observa efectul, trebuie să stai aproape de el, așa că este util doar în încăperi mici.

Aparatul care consumă mai multă energie

Conform specialiștilor, aparatul de aer condiționat consumă mai multă energie decât ventilatorul, mai ales dacă vorbim de un model mai vechi.

Însă, această caracteristică poate varia foarte mult în funcție de aparatul de aer condiționat pe care îl alegi și de clasificarea energetică pe care o are – A++ și A+++.

Citește și Cum să îți răcorești casa dacă nu ai aparat de aer condiționat. Idei și sfaturi utile!

Care ți-ar putea afecta sănătatea

Unul dintre cele mai frecvente mituri despre aparatul de aer condiționat este acela că este dăunător sănătății. Dar, în realitate, un aparat de aer condiționat bun poate fi mult mai benefic pentru sănătatea ta decât un ventilator.

Dacă ești îngrijorat de sănătatea ta atunci când alegi între un ventilator și un aparat de aer condiționat, trebuie să știi că ambele pot usca mediul înconjurător dacă nu iei măsurile potrivite atunci când le utilizezi.

Ventilatorul poate agrava alergiile, deoarece contribuie la deplasarea prafului și a polenului prin aerul din încăpere. Nu este cazul aparatului de aer condiționat cu filtre purificatoare, care contribuie la eliminarea bacteriilor și a alergenilor, precum și la înlăturarea prafului din casă.

Citește și Locul din casă unde e bine să pui aparatul de aer condiționat. Regula esențială care te ajută să-ți răcorești cât mai bine locuința!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *