Cu toții avem propriul stil de a bea cafeaua, fie că este simplă, cu zahăr, lapte sau frișcă. O nouă modă circulă printre pasionații de cafea și prezintă beneficiile adăugării în licoarea energizantă a…sării.
Oricât de greu de crezut ar părea, tot mai mulți români fac asta dimineața. Puțină sare în ceașca de cafea transformă băutura total, iar specialiștii încurajează această practică. Un studiu realizat recent a demonstrat că ionii de sodiu din sare pot tăia gustul amar al cafelei simple. În timp ce unii se feresc, alții chiar sunt încântați de acest lucru, mai ales că sarea nu va schimba în rău gustul licorii energizante.
În 2018, România ocupa locul 26 la consumul de cafea în Europa. În medie, românii din mediul urban consumă aproximativ două cafele pe zi. Medicii au obervat că persoanele care beau cafea zilnic au o tensiune arterială mai mică și prezintă un risc redus să dezvolte diabet zaharat de tip 2 sau boli de inimă. Se știe că, la bază, cafeaua este obținută din boabele fructului arborelui de cafea, acestea având un conținut ridicat de magneziu, potasiu și vitamina B3.
De asemenea, cafeaua este și o sursă naturală de energie, stimulează sistemul nervos ce duce la descompunerea grăsimii din corp și acizilor grași liberi. Cercetătorii japonezi au observat și că persoanele care beau cel puțin o ceașcă de cafea neagră pe zi au un risc redus de a suferi hemoragii cerebrale.
Consumată zilnic, cafeaua apără creierul de Parkinson sau Alzheimer, ajută la menținerea sănătății ficatului și la procesul de autoreglare a funcțiilor acestuia. Și riscul de moarte prematură este redus cu până la 16% pentru persoanele ce beau cafea regulat.