Ai curățat greșit grătarul până acum! Ce nu trebuie să faci niciodată înainte de a așeza carnea. Pericolul major

Un medic a explicat de ce este greșită această metodă

Scris de: Daoud Andra

10 Aug. 2023

Ai curățat greșit grătarul până acum! Ce nu trebuie să faci niciodată înainte de a așeza carnea. Pericolul major

Friptura gătită pe grătar are un gust care nu se compară cu nimic. Din acest motiv, mulți oameni preferă să facă grătar de câte ori au ocazia, mai ales în sezonul cald. Pregătirea și curățarea grătarului reprezintă o etapă importantă pentru ca rezultatul să fie reușit. Cel mai probabil, și tu ai curățat greșit grătarul până acum. Un medic explică ce riști dacă nu îl cureți în mod adecvat.

Medicul explică de ce ai curățat greșit grătarul până acum

O friptură la grătar bună trebuie să îndeplinească anumite criterii. Să nu fie nici prea arsă, nici prea crudă, să fie perfect rumenită, însă fără a fi uscată și să aibă acea textură care se topește în gură. Înainte de a pune carnea pe grătar însă, acesta trebuie să fie curățat temeinic. Spre deosebire de vase, care se spală imediat după ce au fost folosite, grătarul se lasă așa după utilizare, urmând a fi curățat data viitoare când îl folosești.

Citește și: Ingredientul pe care să-l presari peste cărbuni, chiar înainte de a așeza carnea pe grătar. Așa va ieși friptura suculentă și delicioasă

Nu este recomandat să speli grătarul cu apă, pentru că poate rugini. Grăsimea și arsura creează o peliculă protectoare, care ferește metalul de rugină, însă aceasta trebuie să fie parțial curățată la următoarea utilizare. Majoritatea oamenilor folosesc o perie metalică sau de sârmă pentru a curăța grătarul, însă acest lucru poate fi extrem de periculos.

Într-un filmuleț postat pe Tik Tok, un medic pe nume Raul Martinez Vite explică faptul că se pot rupe firicele metalice din perie, care rămân agățate de grătar. Acestea nu sunt vizibile, însă în momentul în care punem carnea și celelalte produse pe grătar, acele fragmente metalice pot ajunge pe alimente. În cazul în care sunt ingerate accidental, ele pot rămâne blocate în esofag, fiind extrem de periculoase.

Citește și: Cea mai ieftină și eficientă metodă prin care poți curăța grătarul. Nu ai nevoie de produse din comerț, găsești tot ce îți trebuie în gospodăria ta

Legume care curăță eficient grătarul
Majoritatea oamenilor curăță grătarul cu peria

Cu ce să cureți grătarul pentru a elimina riscurile

Pentru a evita riscul ca perii metalici să se rupă și să ajungă pe carne, poți curăța grătarul cu alte ustensile. O cârpă sau un butere abraziv pot fi la fel de eficiente pentru a îndepărta urmele de arsură de pe suprafața grătarului.

Citește și: Leguma cu care poți să cureți grătarul, înainte de a găti carnea. Trucul uimitor de mare ajutor

Acesta nu trebuie să fie perfect curat atunci când îl folosim. În momentul în care este pus deasupra cărbunilor încinși, datorită temperaturii ridicate, suprafața pe care punem carnea va fi complet dezinfectată. Unele persoane preferă să ungă grătarul cu o bucată de slănină, pentru a crea un strat antiaderent înainte de a pune carnea și legumele.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *