Ai făcut maioneza greșit toată viața. În ce ordine se pun ingredientele, de fapt. Așa nu se va tăia niciodată

Cum să faci maioneza perfectă
Ai făcut maioneza greșit toată viața. În ce ordine se pun ingredientele, de fapt. Așa nu se va tăia niciodată

Maioneza este unul dintre cele mai apreciate sosuri, fiind incluă în numeroase rețete pe care românii obișnuiesc să le așeze pe masă, indiferent de ocazie. Însă, pentru unii, prepararea maionezei reprezintă o adevărată provocare, mai ales că știm cum aceasat se poate tăia în orice secundă, dacă nu suntem atenți la proporții. Dacă și tu te numeri printre gospodinele cărora li se taie maioneza, în cele ce urmează îți vom arăta ce să faci ca să nu ți se mai întâmple asta.

Ce să faci ca să nu se taie maioneza

Maioneza înobilează preparatele, mai ales salatele de vinete sau de beof, care fără acest sos conceput din puține ingrediente, nu ar mai fi la fel. Oricât de ușor ar părea de preparat, atenția este cea care primează, pentru că oricând maioneza se poate tăia. Atunci când nu folosești ingredientele în ordinea corectă sau când acestea nu sunt de cea mai bună calitate, te poți confrunta cu această problemă deloc de dorit. Pentru prepararea sosului de maioneză, ai nevoie de ouă, ulei, muștar, lămâie și sare.

Ingredientele simple, în aparență, trebuie alese cu grijă. Uleiul folosit ar trebui să fie de calitate, indiferent că este de floarea-soarelui sau de măsline. Ouăle trebuie să fie și ele proaspete și folosite abia după ce au fost ținute și aduse la temperatura camerei. În caz contrar, maioneza nu va prinde formă. Nu uita că va fi nevoie doar de gălbenușuri pentru maioneză, unul crud și unul fiert. Și muștarul pentru maioneză trebuie ales cum trebuie. El trebuie să fie unul clasic, de o consistență cremoasă, fără alte arome adăugate.

Trucuri utile pentru prepararea maionezei

Adăugarea cu grijă a fiecărui ingredient pentru prepararea maionezei este esențială. Dacă respecți ordinea lor vei vedea că maioneza nu ți se va mai tăia. Pentru început, pune gălbenușurile într-un bol, bate-le bine cu sarea, muștarul și lămâia până compoziția începe să se umfle, apșoi adaugă treptat uleiul până maioneza prinde formă. Lămâia pusă la început, alături de restul ingredientelor, scade riscul ca maioneza să se taie pe parcurs.

Pe măsură ce crește și se îngroașă, gustă maioneza pentru a evita să o sărezi prea tare. Ai grijă să folosești suc proaspăt de lămâie. Cel cumpărat din comerț nu are un gust natural și îi poate modifica aroma maionezei. Totodată, dacă alegi să utilizezi gălbenuș fiert, amestecă-l bine de la început, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Dacă ți se taie, totuși, maioneza, poți adăuga o linguriță de muștar în plus și apoi să amesteci totul rapid, până când maioneza se leagă din nou.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *