Ai făcut mujdeiul greșit toată viața. De ce să nu mai pui sare niciodată peste usturoi, obiceiul la care trebuie să renunți imediat

Greșeala pe care mulți români o fac atunci când pregătesc mujdeiul
Ai făcut mujdeiul greșit toată viața. De ce să nu mai pui sare niciodată peste usturoi, obiceiul la care trebuie să renunți imediat

Mujdeiul este un preparat cunoscut și iubit în întreaga lume, inclusiv în țara noastă. Mulți români îl fac în casă și îl consumă, deseori, împreună cu pește, mamăligă sau friptură. Însă, majoritatea oamenilor fac o greșeală uriașă atunci când îl prepară. Iată de ce să nu mai pui sare niciodată peste usturoi. Cu siguranţă nu ştiai asta!

Motivul pentru care nu este bine să pui sare peste usturoi

Toată lumea a mâncat mujdei măcar o dată în viață. Acesta dă un gust deosebit cărnii sau legumelor și se prepară, de obicei, din usturoi tocat, apă, ulei, smântână și iaurt, însă unii români obișnuiesc să adauge și sare.

Iată de ce este greșit acest lucru. Mai întâi de toate, trebuie să menționăm că usturoiul este un condiment specific românesc, extrem de sănătos.

El este recunoscut pentru proprietățile sale terapeutice deosebite și nutritive. Dar care este explicația specialiștilor? Conform acestora, în usturoi se regăsesc două substanțe aliina și alinoza separate de o membrană extrem de fină.

În momentul în care pisezi usturoiul pentru a prepara mujdeiul, această membrana firavă se sparge, iar ele două substanțe se unesc și formează alicina.

Această alicină este extrem de benefică pentru organismul nostru. Ea ne protejează de mai multe boli, inclusiv de cancer. Dar pentru ca alicina să fie utilă, nu trebuie să fie combinată cu sare.

Te-ar mai putea interesa și De ce să nu pui sare pe friptură înainte de o găti. Greșeala pe care o fac multe persoane, iată ce se întâmplă de fapt!

De ce nu este recomandat sa pui sare peste usturoi
De ce nu este recomandat sa pui sare peste usturoi

Rețetă de mujdei de usturoi

Această rețeta de mujdei de usturoi este extrem de apreciată și preparată de cei mai renumiți bucătari. Urmează toți pașii de mai jos și te vei bucura de un sos perfect, fără sare.

Ingrediente:

  • patru sau cinci căței de usturoi
  • maioneză
  • smântână cu peste 20% grăsime
  • lămâie

Mod de preparare:

Se pisează foarte bine usturoiul  și se adaugă o lingură de maioneză și una de smântână. Se amestecă totul până se omogenizează și apoi se pune suc de lămâie, cantitatea variază în funcție de gust. Acum, se amestecă totul și mujdeiul de usturoi este gata. Spor la treabă și poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și Langoși cu cașcaval, smântână și mujdei de usturoi. Ce e bine să faci înainte de a-i pune la prăjit. Așa ies perfecți!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
8.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *