Peștele prăjit este una dintre cele mai populare și mai delicioase alternative pentru consumul acestui aliment și, deși știm că nu este cea mai sănătoasă opțiune, este întotdeauna ideală dacă avem chef de puțină varietate și de a ne răsfăța. Însă, pentru ca peștele prăjit să iasă cu adevărat delicios, trebuie să ții cont de câteva sfaturi simple. Iată ce greşeală fac cele mai multe gospodine!
Prăjirea peștelui nu este deloc o sarcină complicată, cu toate astea multe gospodine dau greș, oricât de mult s-ar strădui. Însă, există câteva reguli de care trebuie ții cont, iar dacă le vei urma, vei putea aduce pe masă o delicatesă care îi va încânta pe toți invitații tăi, chiar și pe cei mai pretențioși.
Primul pas este să alegi un pește bun pentru prăjit. Da, ai auzit bine! Oricât de ciudat ar suna, nu toți peștii sunt potriviți pentru prăjire. Astfel, încearcă să alegi specii mai slabe, cum ar fi merluciu, limbă de mare, merlan, cod sau chiar biban de mare. Evită peștii cu multă grăsime, cum ar fi tonul sau somonul.
Mai departe, ai grijă ca temperatura cuptorului să fie setată între 180 și 220 de grade Celsius. Ea poate varia în funcție de mărimea peștelui ales. Cu cât este mai mare peștele, cu atât temperatura trebuie să fie mai ridicată. Apoi, spală bine peștele și usucă-l cu prosoape de bucătărie.
Ulterior, taie aripioarele și înotătoarea dorsală. În plus, dacă umplutura acestuia riscă să iasă la suprafață, poți coase cavitatea, ori, dacă îți este mai ușor, o poți prinde cu scobitori. În mod obișnuit, un pește mai mărișor ar trebui să fie gata în circa 60 de minute.
Citește și Marii bucătari pun mereu sare în cuptor. Truc cu rezultate peste așteptări!
Acum că am aflat cum se prăjește peștele corect, hai să încercăm și o rețetă delicioasă de pește la cuptor cu cartofi. Iată de ce ingrediente ai nevoie:
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, după care se scurg de apă și se lasă să se răcească. Se curăță cepele și se dau prin răzătoare. Ulterior, se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. Se adaugă în tigaie făina și se amestecă foarte bine apoi se gătesc timp de încă câteva minute.
Se toarnă în tigaia cu ceapă smântâna și ketchup-ul. Se amestecă și se prăjește înăbușit timp de încă două minute. Mai departe, se toarnă în tigaie laptele și se amestecă.
Se fierbe timp de câteva minute. Se potrivește sosul cu sare și piper negru măcinat. Se taie cartofii felii. Se unge o tavă de copt cu ulei și se așează în tavă cartofii.
Deasupra se pune peștele, tăiat bucăți. Se toanră în tavă și sosul pregătit. Se coace peștele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 220 de grade Celsius timp de 40 de minute. După ce s-a scurs o jumătate de oră, presară deasupra peștelui puțin cașcaval ras. Spor la treabă și poftă bună!