Alertă de cod roșu în România! Canicula pune stăpânire pe întreaga țară. Cum să te protejezi de temperaturile extreme

Sunt anunțate temperaturi foarte ridicate în România!
Alertă de cod roșu în România! Canicula pune stăpânire pe întreaga țară. Cum să te protejezi de temperaturile extreme

În curând, România se va confrunta cu un Cod roșu de caniculă care va afecta întreaga țară până la mijlocul săptămânii viitoare. Meteorologii avertizează că temperaturile vor atinge și depăși pragul critic de 40 de grade Celsius, cu un vârf așteptat în debutul săptămânii viitoare, făcând această perioadă una dintre cele mai intense și extinse în ceea ce privește canicula.

Caniculă extremă în România

Începând din acest weekend și până la mijlocul săptămânii viitoare, peste jumătate din țară va resimți efectele unei călduri sufocante, cu temperaturi care vor urca până la 43 de grade Celsius, mai ales în regiunile din sudul țării.

Autoritățile recomandă cetățenilor să evite pe cât posibil expunerea prelungită la soare și activitățile în aer liber în timpul intervalului cu radiații solare intense.

”Este o situaţie fără precedent”

Directorul Agenției Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a subliniat gravitatea situației, menționând că prelungirea Codului roșu este luată în considerare din cauza persistenței și intensității extreme a căldurii.

Această decizie vine în contextul în care nivelul de alertă a fost ridicat la maximum pentru întreaga țară, o premieră în istoria meteorologică recentă.

”Ce este important, luni, marţi şi miercuri, echipa ANM ia în considerare să prelungească codul roşu, având în vedere menţinerea regimului de temperaturi la valori de 40-41 de grade, practic debutul săptămânii viitoare ar reprezenta vârful acestui episod de caniculă, persistent, intens şi extins în toată ţara. Este o situaţie fără precedent, niciodată nu am avut un Cod roşu la nivelul ariei de extindere”, a declarat Elena Mateescu, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și Duș rece sau fierbinte pe caniculă? Greșeala frecventă pe care mulți o fac!

Cum să te protejezi de caniculă

Recomandările autorităților pentru populație includ evitarea expunerii la soare în intervalul orar cu intensitate maximă a radiațiilor (între orele 11:00 și 16:00), purtarea de îmbrăcăminte lejeră și de protecție, consumul abundent de lichide și aerisirea adecvată a locuințelor pentru a reduce disconfortul termic.

În aceste condiții extreme, colaborarea cetățenilor cu autoritățile este crucială pentru a minimiza riscurile asociate cu canicula și pentru a proteja sănătatea și siguranța fiecăruia într-un interval meteorologic excepțional de dificil.

Citește și Hidratarea corectă pe timp de caniculă. Ce trebuie să bei și ce să eviți!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *