Alertă meteo, vremea o ia razna de tot! Unde vor fi temperaturi de 50 de grade Celsius

Vreme anormală peste tot în lume
Alertă meteo, vremea o ia razna de tot! Unde vor fi temperaturi de 50 de grade Celsius

Un val de aer fierbinte a ajuns peste Europa. În Spania au fost emise coduri roșii și portocalii de caniculă, iar Ministerul de Externe de la București a emis o atenționare de călătorie. Temperaturile cresc și în Italia, unde meteorologii se așteaptă să fie doborât recordul european de căldură.

Fenomenele meteo care au dat planeta peste cap

Un fenomen meteo periculos, anticiclonul botezat Cerberus, face ravagii în Europa. Temperaturile de peste 40 de grade fac ca orice ieșire din casă să fie un percol pentru viață. Doar anul trecut au murit 61.000 de persoane în Europa din cauza căldurii sufocante.

Temperaturile au făcut deja victime în lume. În China, de exemplu, autoritățile au decis să deschidă adăposturile antiatomice pentru ca oamenii să se răcoarească, fiind vorba de 10 zile cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius. În Cordoba, Spania, s-au înregistrat 44 de grade, iar la Roma, Italia, 37. Aici, Societatea italiană de Meteorologie anunță temperaturi de până la 45 de grade pentru săptămâna viitoare și chiar 47 – 48 de grade în insulele Sicilia și Sardinia.

Cerberus face ravagii și în Franța, Polonia și Germania, dar și în Grecia, unde sunt așteptate temperaturi de 43 de grade Celsius. În schimb, în Africa de Sud, locuitorii din Johannesburg s-au bucurat de zăpadă, fiind surprinși de o ninsoare rară, prima după mai bine de 10 ani. Aici temperaturile sunt foarte scăzute, lucru foarte neobișnuit pentru zona Africii.

Și în Statele Unite vremea a luat-o razna. Pe coasta de este a SUA au fost emise mai multe avertismente de inundații pentru mai bine de 13 milioade de locuitori. În New York a fost deja decretată stare de urgență. Ploile torențiale din nordul Indiei au ucis zeci de persoane, au distrus case, au provocat inundații și alunecări de teren, adunându-se cantități de apă într-o zi cât pentru o lună întreagă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *