Alexandru Arșinel a murit. Durere imensă în lumea artistică

Starea celebrului actor se agravase în ultima perioadă și era internat de mai multe zile
Alexandru Arșinel a murit. Durere imensă în lumea artistică

Actorul Alexandru Arșinel a murit. Este durere imensă în lumea artistică. Starea celebrului actor se agravase în ultima perioadă și era internat de mai multe zilela Spitalul Universitar din Capitală. Potrivit medicilor, suferea de escare de decubit.

„Domnul Alexandru Arşinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repaosul prelungit la pat”, a transmis unitatea medicală într-un comunicat.

Potrivit reprezentanților spitalului, medicii au decis transferarea actorului la Terapie Intensivă, „având în vedere istoricul medical şi pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă”.

De asemenea, Alexandru Arșinel s-a ma confruntat cu probleme de sănătate grave și în luna august, când a fost internat la Institutul Clinic Fundeni, în secţia de ATI. Reamintim că actorul a fost operat anul trecut la inimă, iar în urmă cu  9 ani a făcut un transplant renal. De asemenea, Alexandru Arșinel suferea de diabet zaharat şi probleme legate de tensiunea arterială.

S-a mai stins o stea a teatrului românesc

Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939, în comuna Dolhasca, jud. Suceava. A avut o carieră impresionantă în lumea filmului și a teatrului românesc. De-a lungul vieții a interpretat zeci de roluri memorabile.

Alexandru Arșinel absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1962, la clasa profesorilor Irina Răchițeanu Șirianu și Ion Olteanu. A început să joace la

Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” şi la Grădina Boema din anul 1967, unde a avut zeci de spectacole cu mii de reprezentații.

Printre acestea se numără „Se caută o vedetă”, de Aurel Felea și Sandi Rudeanu, muzica Temistocle Popa, „Vino să ne vezi diseară”, de Petre Bărbulescu, muzica Gelu Solomonescu, „Aventurile unei umbrele”, de Nell Cobar, muzica Edmond Deda, „Savoy, Savoy”, de Eugen Rotaru și Marius Țeicu, „Sonatul lunii”, de Sașa Georgescu și Puiu Calinescu, „Un băiat de zahăr… ars”, de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, „Scandal la Boema”, „Nevestele vesele din Boema”, „Boema, slăbiciunea mea”, „Boema, bucuria mea”, „Artiștii și Boema”, „Stela, stelele și Boema”, „Bună seara, Boema”, „Carré de ași”, “Hohote în Paradis”, „1001 de glume”, toate de Mihai Maximilian şi V.Veselovski, dar și în spectacolele mai recente „Revista Revistelor”, „Nimic despre papagali”, „Ok Melody”, „Comedie pe Titanic”, „Vivat Revista!”, „Hohote în Herăstrău”, potrivit teatrultanase.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *